Cultura 18/10/2021

"El futur del patrimoni, a les teves mans": postals per difondre els béns culturals de Mallorca

El Consell engega una campanya "romàntica" per donar a conèixer els monuments, els espais històrics i el patrimoni immaterial de l'illa

2 min
Bel Busquets escriu una postal en el marc de la campanya 'El futur del patrimoni, a les teves mans'.

PalmaLa torre del Verger, una vela llatina i la Mare de Déu de la Immaculada de la pintura principal del retaule del convent de les Caputxines. Aquestes, i altres, són les imatges que formen part de la nova campanya de difusió del patrimoni de Mallorca del Consell. Les imatges s'han convertit en postals –que ja venen amb el segell posat i que es poden aconseguir a les biblioteques que formen part de la xarxa de la institució illenca– amb la intenció de crear una cadena que visibilitzi i doni a conèixer part del patrimoni mallorquí, ja sigui arquitectònic, eclesiàstic, arqueològic, immaterial o industrial.

"Des del Consell es fa una tasca important de conservació. Ara, amb aquesta campanya més romàntica, volem fer partícip la societat de la difusió del patrimoni", ha explicat la responsable de Cultura de Mallorca, Bel Busquets, aquest dilluns. Si bé assegura que ja no és típic comunicar-se per correu postal, "sovint, quan visitam llocs que ens generen certes expectatives, n'agafam una postal amb la seva imatge i ens l'enviam, o l'enviam a algú". Amb el lema 'El futur del patrimoni, a les teves mans', el Consell vol que els illencs valorin i coneguin alguns dels béns culturals més preuats que hi ha en el nostre entorn més proper. "Proposam un viatge per Mallorca que faci córrer el patrimoni", ha dit Busquets, que ha estat la primera a enviar una postal: la de la torre del Verger. "Tenim un programa de restauració de les torres de defensa i, a més, és un patrimoni que no només té la força de la història, sinó també aquesta relació amb els drets humans que li donam el mes de gener quan les encenem".

La directora insular de Patrimoni, Kika Coll, també ha assistit a la presentació d'aquesta campanya. Coll ha destacat que les imatges de les postals corresponen a un "patrimoni sobre el qual s'està fent feina". Per tant, formen part del dia a dia actual, i és una manera que la població s'adoni de "l'abans i el després dels diferents béns després de la nostra actuació per a la seva conservació". La directora insular també ha enviat una postal. Ha triat la de la Mare de Déu de la Immaculada, que forma part del retaule del convent de les Caputxines, del qual fa uns mesos que es va acabar la restauració.

stats