Cultura 01/07/2020

Francesc Pastor i Muriel Villanueva, guanyadors del premis de poesia i narrativa Vila de Santanyí

S'han presentat 85 obres als dos guardons

Ara Balears
2 min
Francesc Pastor  ha guanyat el certamen poètic de Santanyí.

SantanyíEl jurat de la XXXV edició del Premi Bernat Vidal i Tomàs ha atorgat el primer guardó al recull de poemes de Francesc Pastor i Verdú, titulat A mossos. D'altra banda, la guanyadora de la tercera edició del Premi Antoni Vidal Ferrando de narrativa ha estat per a la novel·la Estornella, de Muriel Villanueva Perarnau.

L’acte protocol·lari de lliurament es farà en un esdeveniment conjunt amb la presentació dels llibres més endavant. El jurat, format per Antònia Vicens Picornell, Ponç Pons i Miquel Cardell, per poesia, va arribar al seu veredicte per unanimitat, com també el format per Gabriel Janer Manila, Lucia Petrelli i Jaume C. Pons Alorda, en el certamen de narrativa.

El nombre d’obres presentades supera la de les edicions anteriors, i s’ha arribat als 85 títols entre els dos guardons. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí va rebre 48 manuscrits per al Bernat Vidal i Tomàs, i 37 per a l’Antoni Vidal Ferrando.

Muriel Villanueva ha guanyat el premi de narrativa Vila de Santanyí

La regidora de Cultura, Ricarda Vicens, ha destacat la qualitat de les obres. Especialment si es té en compte que era la tercera ocasió en la qual es convocava el premi de narrativa. El Premi Antoni Vidal Ferrando està guardonat amb 5.000 euros més la publicació de l’obra, i el Premi Bernat Vidal i Tomàs amb 3.500 euros, i també la publicació.

Les obres ja editades s’espera poder presentar-les durant les festes de Sant Jaume. En paraules de la regidora Ricarda Vicens: "Haver rebut tantes obres ens dona a entendre que Santanyí es tot un reclam per als creadors literaris, i això ens omple d’alegria".

stats