Cultura 22/04/2021

Filmin cerca el talent cinematogràfic més jove

Vuit professionals del sector cinematogràfic assessoraran els dotze seleccionats durant els quatre dies que duri el Mallorca Talents Lab

2 min
Cartell de l'Atlàntida Film Fest, fet per Pep Gribent.

PalmaDonar eines, recursos, formació i acompanyament als joves talents del sector cinematogràfic de l'àmbit estatal. Amb la col·laboració de Media i Europa Creativa Catalunya, Filmin obre la quarta convocatòria de Mallorca Talents Lab, un espai que permetrà a dotze cineastes emergents desenvolupar el seu projecte de llargmetratge amb l'acompanyament dels millors experts del sector.

Una de les finalitats del Talent Lab és posar en contacte joves creadors i professionals consolidats. Del 26 al 29 de juliol de 2021, a Palma, els veterans guiaran, aconsellaran i assessoraran els joves en el desenvolupament dels projectes participants, facilitant-los l'accés a convocatòries internacionals i el seu pas per festivals. La formació es farà durant l'Atlàntida Film Fest, que enguany arrancarà dia 26 de juliol i durarà fins dia primer d'agost.

Entre els projectes de ficció que es presentin, se'n seleccionaran sis que optaran a un premi de 50.000 euros en concepte de finançament anticipat. El premi al qual aspiraran els sis projectes de documental (novetat d'aquesta quarta edició) serà de 20.000 euros. Es tracta de quantitats superiors a les atorgades en edicions anteriors, un fet que, segons apunten des de Filmin, demostra "el creixent suport de la plataforma al nou talent audiovisual i a la producció de llargmetratges".

Formació

Vuit professionals assessoraran els participants durant els quatre dies que dura el Mallorca Talents Lab. Miguel Machalski, guionista i consultor que ha treballat en pel·lícules com Las niñas i El agente Topo, serà el coordinador del programa de ficció, mentre que Fernanda Rossi (Clara como el agua, Brain Off!) coordinarà la categoria documental.

La convocatòria està oberta a guionistes i directors (siguin o no la mateixa persona) d'entre 18 i 35 anys i residents a l'estat espanyol. No és necessari tenir experiència professional. El termini per a la recepció de projectes estarà obert des del 22 d'abril i fins al 22 de maig. Membres de l'equip editorial de Filmin i de l'equip artístic de l'Atlàntida Film Fest seleccionaran els dotze projectes que considerin millors (sis de ficció i sis de documental). Dia 25 de juny s'anunciaran els projectes triats per participar en els Talents Lab.

stats