Cultura 24/03/2018

L'Strenes de Girona suspèn el concert inaugural com a protesta pels empresonaments polítics

El festival afirma que "és una qüestió de principis" i que no és dia "per a celebracions"

Maria Garcia
1 min
Imatge dels organitzadors del festival Strenes

GironaL'Strenes de Girona ha anul·lat l'actuació d'Els Catarres que aquesta tarda havia de donar el tret de sortida al festival en el tradicional concert al terrat de l'Oficina de Turisme de la Rambla. El seu director, Xavi Pascual, ha explicat que després dels últims empresonaments dels membres del Govern i de l'exili de Marta Rovira no volen "contribuir a normalitzar" el que va passar ahir.

"És una qüestió de principis. Avui no és un dia per a celebracions", ha lamentat el director després de recordar que el concert inaugural és la data més important del festival però que fets com els d'ahir "no haurien de passar mai". En aquest sentit, el regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas, ha indicat que no seria "prudent per la crispació que es viu al carrer". "És un dia de dol, de reflexió i per prendre decisions per afrontar els dies difícils que vindran", ha assenyalat Ribas, que ha encoratjat la població a passejar aquesta tarda per la Rambla i a aixecar el cap i mirar el terrat buit. "Molta gent d'aquest país se sent buida, buida de dignitat i buida de democràcia, i l'escenari buit serà una representació d'aquest sentiment".

Un dels integrants d'Els Catarres, Eric Vergés, ha afegit que feia setmanes que assajaven per aquest concert, en què havien de mostrar per primera vegada en directe les cançons del seu últim treball, però que ells "canten a l'amor i a l'alegria" i que avui "és un dia trist i d'impotència". "Ens sap molt greu no tocar, però creiem que és el que hem de fer", ha conclòs.

stats