Cultura 15/03/2023

El Festival Pedra Viva s'enceta amb el millor folk a càrrec de Rufus Wainwright

Torre Saura acollirà el concert d'un dels referents del folk internacional

Iván Martín
2 min
L'artista en una imatge d'arxiu.

MAÓL'artista Rufus Wainwright és el primer artista convidat a la dotzena edició del festival Pedra Viva de Menorca. El millor folk arribarà a l'illa el pròxim 27 de juliol en un concert que farà vibrar els assistents. Wainwright ha crescut des de ben petit en el món del folk, fet que l'ha convertit en un referent i l'ha duit a obtenir un valuós coneixement popular entorn de la música folklòrica.

Wainwright ha reconegut que les seves vivències i experiències viscudes l'han ajudat a convertir-se en el referent actual: "Però com més gran em faig, més aprecii el valor dels meus coneixements populars, per haver-los arrelats en mi de petit". I afegeix: "Tenc un gran aniversari a prop. Quina millor manera de celebrar-ho que cantant algunes de les cançons que em van formar amb alguns dels artistes que més admir. Mentre avanço cap als cinquanta, torn on va començar tot".

Des de l'organització del Pedra Viva es mostren molt il·lusionats: "Hem pogut fer realitat una proposta inimaginable uns anys enrere", i afirmen que és la producció i l'aposta més gran d'aquesta edició. L'escenari d'aquest concert serà a Torre Saura, un espai que defineixen de poderosa intimitat i genuïna originalitat.

Rufus Wainwright, cantautor i compositor nord-americà, és considerat un dels músics més carismàtics i versàtils de les últimes dècades. Després d'escriure dues òperes, un musical i nombroses cançons per a la televisió i pel·lícules diverses, Wainwright inicia la seva etapa de maduresa artística amb l'àlbum Unfollow de Rules, nominat a Grammy. Per primer cop, després d'anys de moure's entre els mons de l'òpera i el pop i com a celebració dels seus cinquanta anys, presenta un àlbum de música folk, Folkocracy. Wainwright revisa les seves arrels i la seva infància totalment immersa en la música folk en aquest àlbum i recupera el passat per fer música pel present. Ofereix al món, amb la seva gira Folcocracy, un Rufus diferent, que posarà al centre la capacitat del folk per generar una experiència en què l'espectador i l'artista són les úniques persones presents a la sala.

stats