Cultura 30/06/2021

El Festival Internacional Marítima 01 reflexiona sobre les urgències a la Mediterrània

Tindrà lloc del 1r al 2 de juliol, a Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma

ARA Balears
2 min
Imatge del Festival Internacional Marítima 01.

PalmaEl Festival Internacional Marítima 01 presenta un programa de projeccions de videoart i una sèrie de trobades amb artistes i científics per reflexionar sobre les urgències de la Mediterrània, que tindrà lloc del 1r al 2 de juliol, a Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma. Segons han informat en un comunicat, la selecció inclou obres creades a principis de l'any 2020 dins el marc del programa Marítima 01 International Video Art a València amb l'objectiu de donar a conèixer la situació de la mar Mediterrània i promoure l'art contemporani.

La directora del projecte, Elena Posokhova, i el comitè de Marítima 01 han seleccionat un total de 14 projectes de videoart d'artistes procedents d'Espanya, Itàlia, Turquia, França, Xile, Portugal, Dinamarca i Rússia, que conviden el públic a reflexionar sobre la urgència climàtica a la mar Mediterràni, l'extinció d'espècies marines, el turisme sostenible, la diversitat de cultures i tradicions, així com les relacions entre l'ésser humà i la mar.

Entre els artistes participants es troben Mariagrazia Pontorno, Fermín Jiménez Landa, Kalie Granier, Yann Toma, Anna Raimondo, Marco Godinho, Enrique Ramírez, Giovanni Ozzola, Miguel Sbastida, Volkan Aslan, Nikolaj Larsen, Mustapha Azeroual, Sena Basöz i Xenia Dranysh. Algunes de les obres seleccionades han estat conceptualitzades i produïdes durant la residència d'artistes de 2020 organitzada per Marítima 01 en col·laboració amb científics d'IMEDMAR-UCV i la Universitat de València.

Segons la directora de Marítima 01, Elena Posokhova, "estam molt satisfets amb els resultats que hem aconseguit, inclús tenint en compte les difícils conseqüències de la pandèmia". En aquest sentit ha assegurat que han aconseguit "ajuntar persones semblants al voltant de la nostra idea: artistes, científics, apassionats i interessats, periodistes i institucions associades, que estan disposats a dedicar el seu treball a un organisme viu tan gran com és la mar i cuidar les nostres relacions amb ell".

stats