CINEMA
Cultura 21/05/2013

Soderbergh confirma a Canes la seva retirada indefinida, no definitiva, del cine

El director presenta avui 'Behind the Candelabra', una cinta sobre el pianista Liberace, amb Matt Damon i Michael Douglas

Xavi Serra
1 min

CanesEl realitzador nord-americà Steven Soderbergh ha confirmat avui a Cannes que es prendrà "un descans" per un temps indefinit i que la pel·lícula que presenta a la secció oficial, 'Behind the Candelabra', pot ser l'última que fa. Amb 50 anys acabats de fer, un Oscar per 'Traffic' (2000), una Palma d'Or de Cannes per 'Sexe, mentides i cintes de vídeo' (1989) i més de trenta pel·lícules a l'esquena, el director sent que ha complert una etapa.

"Em prendré un descans, no sé per quant temps. El que puc dir és que, si aquesta és l'última pel·lícula que faig, estic realment feliç del resultat", ha dit, sense voler precisar fins a quin punt aquesta retirada pot ser definitiva. La cinta té connexions amb la seva primera pel·lícula ('Sexe, mentides i cintes de vídeo'), en què dues persones parlaven en una habitació, un esquema que centra també 'Behind the Candelabra', una cinta sobre el pianista Liberace. Alhora, i des del punt de vista estilístic, hi ha una clara progressió. "Ha estat un recorregut interessant", ha afirmat, la seva cerca d'una "espècie de simplicitat".

El nou film ha sigut finançat per una televisió. "En els últims deu anys s'ha vist una migració gradual de l'audiència cap a la televisió. Ara es fa una gran televisió, i la televisió ha pres el control de les converses que solien ser domini exclusiu del cinema", va reflexionar. És "una segona edat d'or als Estats Units per a la televisió", ha dit.

stats