Festivals
Cultura 27/02/2024

El festival Cranc aterra a Mallorca amb el retorn de The Nash

Després de consolidar-se a Menorca, on es fa des de l’any 2017, estrenarà el pròxim mes de maig una edició mallorquina

2 min
Roda de premsa de presentació de la primera edició del Cranc Illa de Mallorca

Palma“És molt difícil ajuntar-nos perquè som el grup més internacional de Mallorca”, han dit entre rialles dos dels membres de The Nash, “entre un que viu a Los Angeles, un altre, a Brighton i un que bàsicament resideix als aeroports… Així que estam sobretot agraïts als organitzadors del Cranc, que ho han fet possible i valoram especialment que sigui un festival artesanal, i no una fotocòpia dels altres”. Eren les declaracions d’Àngel Cubero i Lluís Albert Segura en haver-se anunciat el retorn als escenaris de The Nash, una de les apostes del festival Cranc Illa de Mallorca, que es durà a terme entre els dies 16 i 18 de maig a l’antic parc de bombers de Palma. 

Entre els noms que s’han avançat del cartell que conformarà aquesta primera edició completa que es fa a Mallorca del festival nascut a Menorca –l’any passat se’n va fer una versió reduïda–, s’hi troben també Mainline Magic Orchestra, Tiburona, Tito Ramírez, Máquina i Nita. “La intenció és mantenir l’essència del que feim a Menorca, que té a veure amb una recerca del talent emergent combinada amb altres grups més reconeguts, sempre amb el suport que donam a l’escena balear i intentant fer-ho de manera amable”, ha expressat Esteve Torres, codirector del festival. 

Cartell del festival Cranc a Mallorca, amb The Nash o Mainline Magic Orchestra entre els seus integrants

A més dels concerts i activitats professionals que formaran part del Cranc, els seus organitzadors han anunciat una “batalla de bandes” que tindrà com a premi tocar a l’edició menorquina del Cranc i al festival Monkey Week de Sevilla. També es farà un concert previ al festival, que servirà de tret de sortida, el pròxim 26 d’abril al teatre Principal de Palma. El nom del grup que l’oferirà, però, encara no s’ha desclòs. 

Els festivals com a "vectors de desestacionalització"

Per la seva banda, tant la vicepresidenta i consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Antònia Roca, com el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Llorenç Perelló, han lloat el fet que aquest primer Cranc mallorquí es faci “fora de la temporada turística” com una de les seves virtuts. “No només oferim cultura a la gent que viu a la pròpia terra, sinó que aquest tipus de propostes serveixen com a vector de desestacionalització i permeten estirar el nombre de visitants més enllà dels mesos d’estiu”, ha afirmat Perelló, qui ha volgut també destacar l’èxit d’un projecte que ha aconseguit “ajuntar dues illes gràcies a un festival”.

stats