Cultura
Cultura 04/11/2012

Tres-centes personalitats del món de la cultura signen un manifest a favor del federalisme

Entre els adherits al text hi ha Javier Mariscal, Juan Goytisolo, Mario Vargas Llosa, Almudena Grandes, Antonio Muñoz Molina i Félix de Azúa

Efe
1 min

MadridTres-cents intel·lectuals i professionals de diferents àmbits, entre els quals hi ha nombroses personalitats de l'esquerra, han signat un manifest a favor del federalisme davant de "l'onada secessionista alimentada des de CiU i el Govern català presidit per Artur Mas". En el manifest, publicat avui a el diari 'El País', es destaca que "una proposta de secessió augura, sota el pavelló d'un nacionalisme exacerbat, el desbordament a curt termini del malestar social".

També s'acusa els independentistes de voler convertir "la seva particular idea d'Espanya en el boc expiatori sobre el qual carregar tots els malestars" perquè "l'afirmació que Espanya va perpetrar agressions contra Catalunya és una desgraciada manipulació del passat". "Ni Catalunya està sotmesa a una espoliació per part d'Espanya, ni el comú dels espanyols alberga cap sentiment de menyspreu cap a ella". Ben al contrari: Catalunya suscita afecte, admiració i reconeixement", s'assegura en el manifest.

Escriptors, cineastes i intel·lectuals

Entre els signants del text hi figuren membres de l'executiva d'Esquerra Oberta -el partit promogut per Gaspar Llamazares- com els escriptors Luis García Montero o Almudena Grandes, així com artistes, escriptors i intel·lectuals espanyols i llatinoamericans, com Pedro Almodóvar, Mario Vargas Llosa, Antonio Muñoz Molina o el magistrat emèrit del Tribunal Suprem José Antonio Martín Pallín.

També apareixen com a signants l'escriptor Félix de Azúa, l'escriptor José Caballero Bonald, l'escriptor Juan Goytisolo, l'historiador Santos Julià i el dissenyador Javier Mariscal, entre d'altres.

stats