Cinema

La famosa invasió del cinema italià a Barcelona

El debut al cinema del dibuixant Lorenzo Mattotti i la premiada 'Martin Eden' es projecten als Verdi

La famosa invasió dels ossos a Sicília és una faula escrita i il·lustrada per Dino Buzzati el 1945 que narra com, en un passat mitològic, els ossos van envair les terres dels homes per recuperar el fill perdut del Rey Ós. L'obra ha inspirat al famós autor de còmic Lorenzo Mattotti el seu debut com a director de cinema, una deliciosa adaptació animada del mateix títol, de to aparentment infantil i sibil·lines càrregues de profunditat, que el mateix Mattotti presentarà aquest diumenge als Cinemes Verdi dins la vuitena Mostra de Cinema Italià de Barcelona, que tindrà lloc del 13 al 17 de desembre.

El millor cinema italià actual

La programació inclou onze llargmetratges de l'última collita del cinema italià, entre els quals destaca l'aclamat Martin Eden de Pietro Marcello, que va triomfar a l'últim Festival de Sevilla (Giraldillo de Oro a la millor pel·lícula) i també al Festival de Venècia, on el seu protagonista, Luca Marinelli, es va endur la Copa Volpi al millor actor. La pel·lícula és una adaptació lliure de la novel·la homònima de Jack London que trasllada a Itàlia la història d'un jove mariner que, arran de conèixer una família de classe benestant i d'enamorar-se de la filla, decideix convertir-se en escriptor.

L'anhelada renovació del cinema italià que abanderen directors com Alice Rohrwacher o el mateix Marcello sembla que ha arribat: sis dels nou llargs del festival són debuts dels seus directors. A Barcelona es projectaran Il campeone de Leonardo D’Agostini, Bangla de Phaim Bhuiyan, Magari de Ginevra Elkann, Maternal de Maura Delpero, Sole de Carlo Sironi i el film de Mattotti. La programació de llargs la completen Dafne de Federico Bondi, La mafia non è più quella di una volta de Franco Maresco, Il sindaco del rione sanitá de Mario Martone i Selfie d'Agostino Ferrente.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF