Cultura 04/10/2019

Una exempleada demanda Robert De Niro per assetjament i discriminació

Ell la va demandar prèviament per haver mirat 55 episodis de 'Friends' en horari laboral

Ara
2 min
Fotograma cedit per Warner Bros. en el qual apareixen Robert de Niro i Joaquin Phoenix, que comparteixen repartiment al film 'Joker'

BarcelonaUna exempleada ha acusat aquest dijous Robert De Niro d'abusos verbals, comportaments inapropiats i discriminació de gènere en una demanda que arriba després que l'empresa de l'actor la portés davant la justícia per haver carregat centenars de milers de dòlars a una targeta de crèdit de la companyia. La dona, Graham Chase Robinson, assegura que De Niro la va sotmetre a "contactes físics no desitjats", que li va dedicar repetits comentaris ofensius i que va ser obligada a fer-se càrrec de tasques domèstiques que no es requerien a empleats masculins.

Entre altres coses, l'exempleada diu que l'actor la va obligar a gratar-li l'esquena, cordar-li les camises o fer-li la bugada. Segons la demanda, presentada en un tribunal federal de Nova York i a la qual han tingut accés diversos mitjans recollits per Efe, Robinson també afirma que l'estrella de Hollywood li pagava menys que a companys de feina homes tot i que tenia més responsabilitats.

Robinson demana ser compensada amb almenys 12 milions de dòlars per salaris perduts i per danys, i ha acompanyat el seu escrit d'un furiós missatge de veu que De Niro suposadament va deixar al seu telèfon en una ocasió. La demanda arriba després que el mes passat l'empresa de l'actor, Canal Productions, acusés l'antiga empleada d'haver carregat a l'empresa despeses personals i de passar gran part del seu temps veient sèries de televisió.

L'empresa assegurava que, per exemple, Robinson havia fet servir la targeta de crèdit de la companyia per pagar despeses de més de 12.000 dòlars en un restaurant i uns 32.000 dòlars en viatges de taxi i Uber. Canal Productions reclamava en la seva demanda 6 milions de dòlars i descrivia la dona com una treballadora a la qual s'havia donat gran confiança i que se n'havia aprofitat per beneficiar-se'n personalment.

Segons la companyia, Robinson tenia una molt bona compensació econòmica després d'una dècada de treball, amb un salari que havia arribat als 300.000 dòlars anuals el 2019. La dona nega en la seva demanda les acusacions i assegura que el moviment de l'empresa es va produir en saber que ella planejava acudir a la justícia.

stats