MÚSICA
Cultura 19/02/2013

Emeli Sandé opta a quatre estatuetes als Brit Awards i 'competeix' amb Amy Winehouse

Els nominats al millor àlbum, juntament amb Sandé, són: Alt-J, Mumford and Sons, Paloma Faith i Plan B

Efe
2 min

LondresLa polifacètica Emeli Sandé acapara gran part del protagonisme en la vigília dels premis Brit, que se celebraran al macroestadi londinenc O2 aquest dimecres.

La compositora i solista de soul i r'n'b opta a quatre estatuetes: millor cantant femenina (categoria en què també competeix a títol pòstum Amy Winehouse), millor àlbum, i competeix amb dos temes en la categoria de millor senzill. L'àlbum de debut de Sandé, 'Our version of events', va ser el disc més venut al Regne Unit durant el 2012, amb 1,4 milions de còpies. La cantant, que va actuar en les cerimònies d'inauguració i clausura dels Jocs Olímpics de Londres el passat estiu, va començar a brillar gràcies a la seva incursió en el tema 'Diamond rings' del raper Chipmunk.

Una de les peculiaritats de la gala d'aquest any és la inclusió d'Amy Winehouse a la llista de nominades, a títol pòstum, a millor cantant femenina, un guardó que la britànica ja va obtenir el 2007.

Els altres nominats

Aquest any es juguen el reconeixement a millor àlbum Sandé, amb el seu aclamat 'Our version of events'; Alt-J, amb 'An Awesome Wave'; Mumford and Sons, amb 'Babel'; Paloma Faith, amb 'Fall to grace', i el raper Plan B, amb 'Ill manors'. La banda guanyadora del premi Mercury, Alt-J, competeix també pel Brit al millor grup, un altre dels premis més preuats dels Brit, contra One Direction, Mumford and Sons, Muse i The xx. Així mateix, aspiren a aconseguir el Brit al millor artista revelació, per al qual hauran de superar Rita Ora, Jessie Ware, Jake Bugg i Ben Howard.

En la categoria de millor cançó, destaquen els dos temes de Sandé –'Next to me' i 'Beneath your beautiful'–, a més de 'Skyfall', d'Adele; 'Princess of China', de Coldplay; 'Domino', de Jessie J, i 'Candy', de Robbie Williams. La cantant Rita Ora, nascuda a Kosovo i resident a Londres, una altra de les grans estrelles del pop durant aquest any, competirà als Brit amb dos senzills: 'RIP' i 'Hot right now'.

stats