Cultura 16/05/2022

Elia Suleiman tanca les Trobades i Premis Albert Camus de Menorca

L'escriptor francès Mathias Enard ha resultat guanyador del III Premi Mediterrani

Iván Martín
1 min
Catherine Camus, filla d'Albert Camus.

MAÓEl cineasta palestí Elia Suleiman ha tancat aquest diumenge la segona jornada de les Trobades i Premis Albert Camus, després de participar en un diàleg de creació artística contra els desordres del món. La periodista i escriptora Laura Fernández va ser l'encarregada de conduir el diàleg dut a terme a Es Claustre de Maó.

D'altra banda, l'escriptor francès Mathias Enard ha resultat guanyador del III Premi Mediterrani Albert Camus, que el jurat anuncià dissabte a la sala polivalent de Sant Lluís. El jurat, presidit per la directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona Judith Martín, ha valorat l'obra que neix d'una erudició sense prejudicis, que convida a l'empatia, a través d'un llenguatge singular. També han elogiat l'originalitat transformadora "que demostra el seu profund compromís amb el món".

Mathias Enard va néixer a França l'any 1972, és escriptor i traductor. Després de cursar estudis d'àrab i persa, i passar llargues estades a l'Orient Mitjà, es va establir a Barcelona l'any 2000. Enard se suma a la llista de guanyadors que el 2018 va rebre l'artista plàstica Mona Hatoum i el 2020 es va atorgar al filòsof Edgar Morin, per la seva tasca com a pensador transdisciplinari. A més, el II Premi Incipiens, dedicat a projectes periodístics, va recaure a la fotògrafa egípcia Rehab Eldalil.

El cap de setmana deixa també una imatge inoblidable, la de la filla d'Albert Camus, Catherine Camus, a Menorca. És la primera ocasió que aterrava a l'illa per rememorar els orígens de la seva família, especialment després que la seva besàvia emigràs fa 150 anys a Algèria des de la seva Menorca natal.

stats