Cultura 02/10/2021

Les dones de la mar conquisten el Museu Marítim de Mallorca

Les periodistes Catalina Gayà i Laia Seró han presentat el seu llibre 'Ulisses era una dona'

ARA Balears
1 min
Presentació del llibre.

PalmaPer què la mar ha estat prohibida a les dones? Com és la dona que es fa a la mar avui? Quines violències viu? Què la meravella? Qui són Mary Kingsley i Xing Shi? Aquestes són algunes de les preguntes que les periodistes Catalina Gayà i Laia Seró han respost en el seu llibre Ulisses era una dona, projecte nascut i editat al Museu Marítim de Barcelona que han presentat aquest divendres al Museu Marítim de Mallorca.

A la presentació hi han assistit una vintena de persones i Rosa Cursach Salas, la directora insular d'Igualtat i Diversitat del Consell de Mallorca, i Albert Forés Gómez, el director del Museu Marítim de Mallorca, també hi han estat presents.

A Ulisses era una dona, les protagonistes prenen la paraula. Detallen no només experiències i vivències, per bones o dolentes que siguin, sinó també reflexions i sentiments davant d'una feina no sempre especialment agraïda i que reforça la duresa de l'heteropatriacat. S'hi troben tota mena de dones explicant en primera persona, i en un espai comú, tot el que significa ser dona a la mar.

Aquesta no és una obra només femenina, també és una obra política i feminista i, per això, durant el relat, van apareixent cites i mencions d'autores com Virginia Woolf, que es mariden amb el relat de les dones.

stats