L'AGENDA CULTURAL

Viu el darrer cap de setmana de novembre amb bon teatre i música

Com cada setmana, descobreix les activitats culturals i d'oci que t'ofereix l'ARA Balears

Oques Grasses actua amb el disc ‘You Poni’.

Oques Grasses actua amb el disc ‘You Poni’

Les Oques Grasses arriben a Mallorca per consolidar-se com un dels grans del panorama musical en català. El seu estil musical és variat, però s’enquadra especialment en el reggae-pop. Fins ara han publicat tres discos i han fet gires per Catalunya, el País Valencià i Mallorca. També han actuat al SummerFest de Milwaukee, al SummerStage Festival de Nova York, al País de Gal·les i a Londres. Oques Grasses ha rebut, entre d’altres, els premis Enderrock al grup revelació de l’any (2012) i el de millor videoclip per Sexy (2015). Tocaran els temes del darrer disc, You Poni, i alguns hits dels anteriors treballs. Un directe amb molt bon ambient i amb molta energia.

Auditori Sa Màniga (Son Galta, 24. Cala Millor). Dissabte 26 a les 19.30 h. 10 euros.

TEATRE

‘La cita’

La Fornal

La companyia La Fornal presenta aquesta obra que combina el teatre i la música. Una parella ha quedat per veure’s en un parc a través d’una pàgina de contactes. Ella és una dona abandonada per l’home que la va deixar embarassada. Ell és un home separat a qui s’impedeix veure la seva filla. Un narrador condueix l’espectacle amb la interpretació musicada de les acotacions adaptades per a aquesta ocasió.
Club Pollença (carrer Major, 10). Diumenge 27 a les 19 h.

‘Melibea. El duende del loco amor’

Interpretada per Helen Mansito

Aquest espectacle conta la història de Melibea, un història que comença amb el marc de fons d’un autobús, que s’encamina cap a un lloc indeterminat. La protagonista prepara el públic per al relat de la seva gran història. A més d’ella, hi ha els seus pares, a l’hort, amb Celestina i Plebeiro i Elisa a la torre de la casa.
Auditòrium (passeig Marítim, 18. Palma). Dissabte 26 a les 20 h. 20 euros.

‘Ricard III’

Iguana Teatre

Es proposa un viatge cap a la glòria i la tragèdia d’un personatge que no accepta procediments imposats ni lleis morals. Ricard fa còmplice el públic d’una cosa que coneix ben bé, ja que tots guardam a l’interior un ésser deforme i retorçat. Tots tenim alguna cosa de Ricard de Gloucester en la imaginació més obscura i allà és on de bon de veres transcorre el seu relat.
Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. El Molinar. Palma). Dissabte 26 a les 21 h. 18 euros.

‘L’avar’

Teatre Goya

Vidu i terriblement avar, Harpagon vol casar la seva filla Elisa amb Anselm, vell i ric, disposat a prendre-la sense dot; però Elisa vol casar-se amb Valeri, que ha aconseguit entrar a la casa d’Harpagon contractat com a intendent. Al mateix temps, Harpagon i el seu fill, Cleante, rivalitzen per l’amor de Mariana. Per ajudar el seu amo, el criat de Cleante, el Fletxa, roba l’or d’Harpagon. Acusat en fals, Valeri revela el seu amor per Elisa. Aquest tradicional recurs de la confessió acaba desfent el nus de tota la intriga: Anselm descobreix que Mariana i Valeri són els fills que creia perduts en un naufragi. Al final, ambdues parelles de joves podran casar-se i Harpagon quedarà satisfet de recuperar el seu preuat or.
Auditori de Manacor (Tarragona, 2). Dissabte 26 a les 20 h. 24 euros.

‘Perdius’

Espai_F

El plàstic, com a llavor essencial i motiu conductor que s’infla i es desinfla, que s’estén com un llençol de calç. La guerra, propera i amable, com a element dramàtic de fons. Una fossa comuna, cossos en moviment, sons, sabates, una atmosfera inquietant, un arqueòleg atalabat, una multitud expectant, silenci i moltes altres coses.
Teatre de Manacor (av. del Parc, s/n). Dissabte 26 a les 18 h. 6 euros.

‘Rossi, el lleó de Son Servera’

Sa Murga

Finals d’agost de 1936. Arriben a Mallorca els avions de combat que Joan March ha comprat a Itàlia per lluitar contra el desembarcament republicà. També arriben set-cents italians comandats per un feixista amb aires de noblesa anomenat Aldo Rossi.
Teatre d’Alaró (Sant Vicenç Ferrer, 3). Dissabte 26 a les 20 h. 6 euros.

‘Hotel Cosmopolita’

Brots de tardor

Un petit hotel en l’època dels principis del turisme, on hi ha una sèrie de trobades: romàntiques, divertides i confoses entre els clients, on ningú és el que és, amb una persona molt especial.
Sa Congregació (carrer del Rosari, 25. Sa Pobla). Dissabte 26 a les 18 h. 5 euros.

‘Porreres 1936’

Adaptació teatral

Adaptació teatral amb música en directe del llibre Desfilades de dia, afusellaments de nit, de Bartomeu Garí Salleras. El text és de Toni Rigo Sastre. Porreres 1936 és una obra que parla de dos homes, de dues famílies que viuen la Guerra Civil. L’autor ha unit fets reals i música, gran part de la qual és de Lluís Llach, escenificant històries que van succeir a Porreres l’any 36. Són relats que foren silenciats, són paraules de persones que lluitaren per la democràcia republicana i que finalment foren afusellades i condemnades a l’ombra de la història. L’obra també recupera el paper de la dona, de la germana, de l’esposa, de la mare que amb el seu patiment i lluita es convertiren en víctimes oblidades del conflicte.
Teatre de Petra (Sol, 5). Diumenge 27 a les 18.30 h. 10 euros.

‘Prenc la paraula’

Teatre Íntim

Prenc la paraula té com a escenaris espais singulars i íntims. Un conjunt de relats i poemes que vertebren una història comuna, que els personatges mateixos no sabien que compartien.
Casal de Cultura (Llorenç Riber, 6. Campanet). Diumenge 27 a les 18, 18.45 i 19.30 h. 5 euros.

‘Temptacions’

La Fura dels Baus

Una versió electrònica lliure de la música de la Història del soldat d’Ígor Stravinski, amb textos de Charles Ferdinand Ramuz, en un exercici íntim, amb so envoltant i pantalles de projecció, on les figures geomètriques bàsiques generen diversos significats metafòrics relatius a l’èxit o al fracàs.
Can Ventosa (avinguda d’Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Dissabte 26 a les 21.30 h

MÚSICA

Quatre Llunes

Abaimar

Quatre Llunes és un grup coral que va néixer el 2010 amb la intenció de contribuir a dinamitzar les activitats musicals. És una associació d’esperit altruista i sense ànim de lucre, que pretén, a través del seu projecte musical, poder recaptar fons per a altres associacions i entitats. Les peces musicals que interpreta Quatre Llunes són versions en català i cantades a quatre veus de cançons reconegudes internacionalment.
Auditori Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte 26 a les 21 h. A partir de 6 euros.

‘Breu passeig pel jazz’

Miranda Jazz Quartet

L’objectiu principal d’aquest concert és demostrar la connexió directa que hi ha entre aquest estil i la música d’avui dia, incloent-hi la música disco i les diferents variants creades per les anomenades tribus urbanes. L’explicació va acompanyada en tot moment d’una projecció de imatges que ajuda a ubicar l’espectador en l’època esmentada.
Claustre de Sant Bonaventura (Llucmajor). Dissabte 26 a les 20 h. Gratuït. Auditori Municipal de Porreres. Diumenge 27 a les 19 h. Gratuït. Església de Santa Anna (Muro). Dilluns 28 a les 20 h. Gratuït.

Nits cúbiques

1r aniversari

Nits cúbiques compleix una any i per celebrar-lo porten els noruecs Kakkmaddafakka com a cap de cartell. A més, estrenen la tornada a l’escenari del grup mallorquí Amarillo. I per acabar, el DJ resident Sideways és l’encarregat de tancar aquest aniversari.
Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou, s/n). Dissabte, 26 de novembre, a les 22 h. 20 euros.

Carles Grimalt

‘Pacífico/Atlántico’

El compositor, música, editor i cantautor presenta el seu nou disc, Pacífico/Atlántico. Serà un concert solidari, la recaptació del qual serà destinada a l’ONG Quatre Mans.
Teatre La Unió (carrer del Tren, 3. Son Servera). Diumenge 27 a les 19 h. 10 euros.

‘Música anglesa per a orquestra de cordes’

Studium Aureum

El segon concert de la temporada 2016-2017 de la Fundació Studium Aureum està dedicat a quatre compositors britànics i a la seva obra per a orquestra de cordes. S’hi podran sentir peces de Gerald Raphael Finzi, de Gustav Holst, d’Edward Elgar i de Charles Hubert Parry. Abans de l’actuació, la compositora Mercè Pons oferirà una conferència sobre els compositoris i les obres que s’interpretaran en el concert.
Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (carrer d’Alfons el Magnànim, 64. Palma). Dilluns 28 a partir de les 20 h. 10 euros.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF