Cultura 06/08/2021

Cort obre la primera convocatòria per impulsar projectes que promoguin la memòria històrica de Palma

Les ajudes tenen un pressupost de 20.000 euros i es poden demanar fins el 26 d'agost

ARA Balears
1 min
Mur de la Memòria.

PalmaAquest divendres s'ha obert el termini per a sol·licitar les ajudes destinades a promoure la memòria històrica de Palma, segons ha informat l'Ajuntament. La convocatòria –impulsada per l'Àrea d'Educació i Política Lingüística– va dirigida a projectes escrits i audiovisuals que recuperin i difonguin el passat històric. Les ajudes estan dotades amb 20.000 euros i es poden demanar fins al 26 d'agost.

Enguany és la primera vegada que el Consistori llança aquest tipus d'ajudes a treballs d'investigació i difusió de moviments socials, fets o persones destacades del passat que contribueixin al llegat de Palma. "Conèixer la història és imprescindible per encarar amb garanties el present i sobretot el futur", ha dit el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, en roda de premsa.

Condicions de la convocatòria

Les publicacions i projectes que s'hagin desenvolupat entre el gener i l'octubre de 2021 poden demanar les ajudes, que seran màxim de 3.000 euros i no superaran el 80% del pressupost presentat.

Se subvencionaran les obres editades per primera vegada o bé reedicions de títols ja publicats i es podrà subvencionar més d'un treball per sol·licitant.

A l'hora de puntuar es tendran en compte paràmetres com l'interès històric i la qualitat del projecte, la novetat i l'originalitat en el camp de la recerca, l'interès general de la proposta per a la ciutadania, entre d'altres.

stats