Cultura 22/07/2021

Cort llança la primera línia d'ajudes per promoure la memòria històrica de Palma

La subvenció, dotada amb 20.000 euros, té l'objectiu de fer publicacions, documentals i projectes escrits i audiovisuals relacionats amb la ciutat

ARA Balears
1 min
Acte que va organitzar l'Associació Memòria de Mallorca al cementeri de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dijous la primera convocatòria de subvencions públiques, valorada en 20.000 euros, per promoure publicacions, documentals i projectes escrits i audiovisuals relacionats amb la memòria històrica de Ciutat. És la primera vegada que el Consistori llança aquest tipus d'ajudes a la investigació i difusió de la memòria històrica.

Segons ha destacat Cort en nota de premsa, el regidor d'Educació i Política Lingüística de Palma, Llorenç Carrió, ha reconegut que "conèixer la història de Palma és imprescindible per afrontar amb garanties el present i futur".

La convocatòria va destinada als treballs "que demostrin esforç o perspectiva" a l'hora de recuperar part del passat més desconegut i poc treballat de la ciutat, com poden ser històries amb perspectiva de gènere, minories invisibilitzades o moviments socials alternatius, ha assenyalat l'Ajuntament. Es poden presentar les publicacions o projectes que s'hagin duit a terme entre el gener i l'octubre del 2021 i l'import de subvenció mai superi el 80% del pressupost presentat, amb un màxim de 3.000 euros.

Quant als treballs, seran subvencionables les obres editades per primera vegada o bé les reedicions de títols publicats anteriorment. També es podrà subvencionar més d'un treball per sol·licitant. Per a la puntuació, es tindrà en compte l'interès històric i la qualitat del projecte, així com la novetat i l'originalitat i l'interès general de la proposta per a la ciutadania, entre d'altres.

El termini per presentar les sol·licituds és de 20 dies naturals a partir de l'endemà de publicar-se al BOIB. Una vegada finalitzat el tràmit i examinades les al·legacions presentades, la Comissió Avaluadora serà l'encarregada de formular una proposta de resolució definitiva.

stats