Cultura 04/09/2018

Mor Conway Savage, teclista dels Bad Seeds de Nick Cave

Va debutar amb la banda el 1990 i el disc 'The good son'

Ara
1 min
Conway Savage, teclista dels Bad Seeds

BarcelonaEl pianista de Nick Cave & The Bad Seeds durant 26 anys, el músic australià Conway Savage, va morir diumenge al vespre als 58 anys després de patir un càncer cerebral. Per això havia abandonat la banda el 2016.

Savage formava part de la banda de Nick Cave des del 1990, amb el disc 'The good son'. La seva última actuació enregistrada amb el grup va ser per a l’àlbum 'Push the sky away', del 2013, i ja no va aparèixer a 'Skeleton tree', del 2016.

El grup va fer ahir un comunicat a Facebook i a la seva web en què lamentava la pèrdua de la seva "veu d'or" i explicava una anècdota: "En una nit de borratxera, a les 4 de la matinada, al bar d'un hotel de Colònia, va asseure's al piano per cantar-nos 'Streets of Laredo' en el seu estil dolç i melancòlic i va aturar el món per un moment. No va quedar cap ull sec a la sala. Adeu, Conway, no queda cap ull sec a la sala".

Savage havia nascut el 1960 a la Victòria rural, a Austràlia. Va començar a tocar el piano d'adolescent, en un pub dirigit pels seus pares. Del 1980 al 1981 va actuar amb el bateria Jim White amb els Happy Orphans, els Feral Dinosaurs, Dust on the Bible i amb Dave Last and the Legendary Boy Kings. També havia fet, paral·lelament a The Bad Seeds, una carrera pròpia amb diversos discos –com 'Nothing broken' (2000), 'Wrong man's hands' (2004) i 'Rare songs & performances 1989-2004'– i havia col·laborat amb artistes australians com ara Robert Forster, Suzie Higgie, Kim Salmon, Dave Graney i David McComb.

stats