Cultura 20/09/2018

El Consell de Menorca publica una guia actualitzada de la Torre d'en Galmés

El llibre explica la relació entre el poblat i el territori, qüestió molt rellevant en el nou expedient de la candidatura de la Menorca talaiòtica a Patrimoni Mundial

Ivan Martín
1 min
El Consell de Menorca publica una guia actualitzada de la Torre d'en Galmés

MaóEl Consell Insular de Menorca, a través del departament de Cultura ha presentat un nou llibre divulgatiu sobre el jaciment de la Torre d'en Galmés. Es tracta d'una actualització a la guia publicada fa onze anys. A més, s'ha ampliat el contingut i s'hi han inclosos monuments i aspectes que fan referència a la relació entre el poblat i el territori. Les diferents excavacions arqueològiques duites a terme al poblat aquests anys han fet que la publicació quedàs desfasada, ja que les dades, així com les zones de visita, han augmentat considerablement.

Els darrers anys hi han excavat tres equips diferents: els Amics del Museu de Menorca, la Universitat de Boston i l'empresa Patrimoni Arqueològic i Cultural. A aquestes tres iniciatives s'ha de sumar una altra, que s'ha afegit recentment, l'Associació Heritage Recovery. A la publicació s'han inclòs els monuments de les Roques Llises i na Comerma de la Garita. D'altra banda, també explica la relació entre el poblat i el territori, qüestió molt rellevant en el nou expedient de la candidatura de la Menorca talaiòtica a Patrimoni Mundial. Finalment, s'ha renovat la part gràfica amb fotos aèries, mapes i il·lustracions.

El llibre s'ha publicat en tres idiomes: català, castellà i anglès. L'objectiu és despertar l'interès dels residents i els visitants. Els interessats poden adquirir-lo al Museu de Menorca, al Museu Municipal de Ciutadella, en algun dels jaciments arqueològics i a les llibreries de l'illa. El preu és de 10 euros per exemplar.

stats