Cultura 16/12/2019

El Consell de Mallorca vol que la Diada promogui la identitat pròpia i el feminisme

L'escriptora Llucia Ramis i l'actriu Agnès Llobet conduiran l'acte central, que es farà al teatre Principal el 29 de desembre

E. Navarro
2 min
Imatge oficial de la 31a Diada de Mallorca

PalmaJa s'ha revelat tot el programa de la 31a Diada de Mallorca. Aquest dilluns dematí la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la consellera de Presidència, Teresa Suárez, han presentat totes les activitats d'enguany, que començaran aquest divendres amb la inauguració d'una exposició sobre Aurora Picornell al Palau Reial de Palma i acabaran el 3 de gener.

Així, hi haurà visites guiades i dramatitzades a les institucions del Consell de Mallorca, concerts, ludoteca i ballades populars i contacontes, que s'estendran a una desena de pobles de l'illa. El teatre Principal acollirà l'acte central de la Diada, el 29 de desembre, quan també s'entregaran els XI Premis de Creació Literària i els II Premis Mallorca de Fotografia. La gala serà conduïda per l'escriptora Llucia Ramis i l'actriu Agnès Llobet.

Imatge de la presentació de la Diada, aquest dilluns al Palau Reial

El tret de sortida a les activitats ludicofestives d'enguany serà a Porreres, amb una jornada de concerts amb Anegats, Roba Estesa, El Diluvi i La Gran Orquestra Republicana, el 21 de desembre. Entre d'altres, també hi haurà activitats de psicomotricitat i multiaventures a la Rafa Nadal Academy (Manacor, dia 26) i una ballada popular amb l'agrupació Sa Torre, dia 26 també a Manacor.

Quant a les activitats de caràcter cultural, hi ha organitzades visites guiades al fons pictòric del Consell de Mallorca, al Palau Reial i al Museu de Mallorca i al museu Krekovic. A més, enguany els consellers faran de guies per aquests espais "amb l'objectiu de donar a conèixer la institució i apropar-la a la ciutadania", ha assenyalat Cladera. El programa es completa amb altres actes institucionals com l'ofrena al rei Jaume II i la participació del Consell de Mallorca en la festa de l'Estendard de dia 31 de desembre.

L'altre objectiu és promoure la identitat pròpia mallorquina, "que ens uneix com a poble i que ens connecta al passat i al futur", ha afegit, i ha assenyalat que el Consell treballa perquè aquesta illa futura sigui "inclusiva, feminista, igualitària i amb els drets garantits per a tothom". Per la seva banda, Suárez ha destacat el fet que la institució s'apropi a través de les activitats a tot el territori "i tota la gent de Mallorca". Finalment, ha animat tothom a participar en la Diada perquè "només té sentit si hi va la quantitat més gran de gent possible".

stats