Dansa contemporània
Cultura 14/03/2023

Coneix les propostes escèniques de 'Cinc episodis d'un error' del Principal d'Inca

Un total de cinc peces defineixen aquest programa no convencional que forma part dels Dies de Dansa

2 min
Presentació al Principal d'Inca dels Dies de Dansa.

Palma“Cinc episodis d’un error” és una obra col·lectiva que inclou cinc espectales: UFO o la dona objecte no identificada, de la companyia Fiblada, amb Aránzazu Lepe i Alba Vinton; Fall Down Not Love, un espeectacle de vídeo dansa de Miquel Àngel Raió; D’Ones i Ella, regadera de Maya Triay; i Misdeed, de Maria del Mar Pérez Garau. Es podran veure els dies 24 i 25 de març.

UFO o la dona objecte no identificada

Companyia Fiblada, amb Aránzazu Lepe i Alba Vinton

'UFO', de la companyia Fiblada.

Com serien les dones si haguéssim nascut al planeta GJ504b, arribàssim a la Terra i ens adonéssim que només podem ser una única cosa: dones? Aránzazu Lepe i Alba Vinton es converteixen en extraterrestres de color rosa que descobreixen com d'objectivitzades (i, per tant, reduïdes) són les dones en el planeta Terra. L’espai sonor està concebut a partir de la banda sonora original de Cristóbal Tapia de Veer.

Ella, regadera

Maya Triay

'Ella, regadera', de Maya Triay.

Una recerca de l'energia salvatge de la dona. A partir dels impulsos i la intuïció es crea un llenguatge nou, una corporeïtat nova que surt de la norma i brolla, com l'aigua d'una regadora. Maya Triay explica que la pregunta que la va empènyer a moure's va ser: Què passa quan ens alliberam dels judicis?

Misdeed

Maria del Mar Pérez Garau

Per què són errors, les coses que no surten bé? Qui ho diu, que no són correctes? Maria del Mar Pérez indaga a Misdeed en els errors escènics i els observa amb una mirada positiva. Avisa que la seva peça és el primer resultat d'una investigació, i que és un work in progress.

D'Ones

Maya Triay i moltes altres dones

Cada dona és un cos; cada cos, un llenguatge propi. Amb l'afany d'investigar com es mouen les dones de diferents cossos i edats, Maya Triay n'ha ajuntat unes quantes que, en la majoria de casos, no tenen res a veure amb la dansa (algunes, sí). Amb elles hi farà feina els dies previs a l'estrena d'aquesta peça curta que no se sap ben bé què és però que existirà per reivindicar la força, la unió, els cicles, la vida i el ball.

Fall Down Not Love

Miquel Àngel Raió

Aquest serà un espectacle original de vídeo dansa que ajunta les artistes dels Cinc episodis d’un error: Alba Vinton, Aránzazu Lepe, Maya Triay i Maria del Mar Pérez Garau. Amb música és de Tolo Prats, les imatges mostraran el procés de creació de les peces, els assajos, els errors i, en definitiva, els dies previs als Dies de Dansa.

stats