Cultura 06/02/2015

La Comissió Europea autoritza la venda de la Ciutat de la Llum d'Alacant

L'acord servirà per tornar els 265 milions d'euros d'ajudes públiques de la Generalitat Valenciana que el propi organisme europeu va considerar il·legals

Agències
1 min
Els estudis cinematogràfics de la Ciutat de la Llum / ARA

ValènciaLa Comissió Europea ha donat llum verda a la venda del complex cinematogràfic de la Ciutat de la Llum, a Alacant, que s'efectuarà mitjançant una subhasta i en sis lots. El centre de formació serà l'única part del recinte que continuarà sent propietat de la Generalitat Valenciana, mentre que l'edifici d'oficines es convertirà en un centre de congressos. L'acord servirà per tornar els 265 milions d'euros d'ajudes públiques que el mateix organisme europeu va considerar il·legals.

Segons ha informat el vicepresident de la Generalitat, José Císcar, a la roda de premsa posterior al ple del Consell, la venda tampoc inclourà les zones comercial i hotelera, propietat de la societat pública Projectes Temàtics. Císcar també ha explicat que la resolució de la Comissió Europea no obliga a pagar cap multa, sinó a tornar les ajudes públiques que van ser concedides per la Generalitat a través d'aquesta societat.

"Finalment, es pagarà el valor del mercat", ha afegit el vicepresident, que ha destacat l'interès de diverses empreses per adquirir aquestes instal·lacions, com el d'un grup d'inversors en què participa Francis Ford Coppola. La decisió de subhastar el complex en lots s'explica per l'aplicació de la normativa estatal de venda en pública subhasta, ja que no hi ha un procediment concret en el dret comunitari per a la recuperació de les ajudes públiques.

stats