La fotografia documental contemporània de la col·lecció Horbach arriba al Solleric

El Casal acull l'exposició 'Anhel [Sehnsucht]', la mirada de la comissària Pilar Rubí sobre la col·lecció de Michael Horbach

Deia Susan Sontag que "col·leccionar fotografia és col·leccionar el món". Baix aquesta premissa, el Casal Solleric de Palma inaugura aquest dissabte una selecció de fotografia documental en blanc i negre que pertany al col·leccionista Michael Horbach i que està comissariada per Pilar Rubí.

Mitjançant 55 fotografies de 18 fotògrafs de diferents procedències, la mostra presenta un recorregut estructurat en àmbits temàtics que coincideixen amb els gèneres tradicionals de la fotografia. D'aquesta manera, les sales es distribueixen en retrats, paisatge humanitzat i paisatge en solitud, la fotografia com a document social i una sala dedicada a Cuba.

"Col·leccionar fotografia és una manera de mirar i el que he fet ha estat una mirada dins la col·lecció" ha afirmat la comissària. El que s'exposa és només una part de la col·lecció completa de fotografia documental de Michael Horbach que es compon de 150 imatges. Les exposades estan datades entre els anys 1978 i 2013 llevat d'una excepció que és la icònica "El quijote de la farola" d'Alberto Korda del 1959.

Sebastiao Salgado, Marcos Zimmermman, Cristina García Rodero, Flor Garduño o Raul Cañibano s'exposen, entre d'altres, al costat de fotògrafs illencs com Pep Bonet, Miquel Frontera o Catalina Ginard.

L'anhel al qual fa referència el títol correspon amb la voluntat del mateix Horbach d'arribar a "un món millor, més digne" ha dit Rubí fent referència al "compromís social" i amb la fotografia que té el col·leccionista. 

Horbach, que viu entre Santa Maria i Colònia, dóna suport a la promoció de l'art contemporani, especialment a la fotografia, mitjançant la seva fundació amb la qual exerceix de mecenes i crea ponts entre l'escena mallorquina i l'alemanya. 

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF