Cultura 29/05/2022

Cinema i platja, una combinació màgica per a aquest estiu

Palma, Andratx i Pollença acolliran del 29 de juny al 5 de juliol la mostra de cinema independent a la platja

ARA Balears
3 min
Cinema a la platja.

PalmaSi t'agrada el cinema i també t'agrada la platja, aquest nou cicle cultural és per a tu. Cinema Lliure a la Platja arriba aquest estiu a Mallorca. Els entorns que acolliran la gran pantalla seran Can Pere Antoni, Can Pastilla i l’Arenal, a Palma; la platges de Camp de Mar i Sant Elm, a Andratx; i la platja de Tamarells, a Pollença. Les projeccions començaran el 29 i 30 de juny a Pollença, seguides de les de Palma l’1, 2 i 3 de juliol, i acabaran dies 4 i 5 de juliol a Andratx. L’entrada és lliure i oberta a tothom, i no fa falta reserva prèvia.

La d'enguany és la primera vegada que es du a terme Cinema Lliure a la Platja a Mallorca, una mostra que es fa a Catalunya des de fa 11 anys. Va començar a Barcelona, però s'ha expandit per altres platges de tot el litoral català.

Les pel·lícules que proposa Cinema Lliure són per a tots els públics, i hi haurà una sessió adreçada al públic familiar perquè els més petits també puguin gaudir del bon cinema durant les nits d'estiu a la platja. Les pel·lícules es projectaran quan es pongui el sol, quan ja sigui fosc, per assegurar una bona visibilitat de la pantalla, entre les 21.30 h i les 22 h.

Programació

Les vides de Marona

Pel·lícula familiar

França, 2019

Dir.: Anca Damian

92’

Idioma: VO francès / català (varia en funció de la sessió)

Subtítols: Català / castellà (varia en funció de la sessió)

Una cusseta recorda els diferents amos que ha tingut al llarg de la seva vida i que ha estimat incondicionalment. Les vides de Marona crea un entorn visual únic, ple de referències a les avantguardes artístiques. Un plaer per als sentits ple de formes i colors particulars que ens fa viatjar per diferents emocions i experimentar l’amor i la tendresa d’una cusseta que cerca el seu lloc al món.

Projeccions

29/06 Platja de Tamarells, davant de l'avinguda París (Pollença)

01/07 Platja de Can Pere Antoni (Palma)

04/07 Platja de Camp de Mar (Andratx)

Sis dies corrents

Pel·lícula catalana

Espanya, 2021

Dir. : Neus Ballús

Durada: 86’

Idiomes: VO català, castellà i berber

Sense subtítols

Basada en situacions i personatges reals, Sis dies corrents relata el dia a dia de la vida de Moha, Valero i Pep, treballadors d'una petita empresa de lampisteria i electricitat a la perifèria de Barcelona. Durant una setmana Moha, el més jove, haurà de demostrar que està preparat per substituir en Pep, que es jubila. Però Valero considera que Moha “no dona el perfil” i dubta que els clients acceptin un treballador marroquí a casa seva.

Projeccions

03/07 Platja de l’Arenal (Palma)

05/07 Platja de Sant Elm (Andratx)

La vida era eso

Pel·lícula espanyola

Espanya, 2020

Dir.: David Martín de los Santos

Durada: 109’

Idioma: VO castellà

Subtítols: anglès

Dues dones espanyoles de generacions diferents coincideixen a l’habitació d’un hospital a Bèlgica. Na María (Petra Martínez) hi viu des de fa dècades després d’emigrar a la seva joventut, i na Verónica (Anna Castillo) és una jove nouvinguda a la cerca de les oportunitats que mai va trobar a Espanya. Entre elles es forja una peculiar amistat que portarà na María a emprendre un viatge de tornada al sud d’Espanya amb una missió insòlita.

Projeccions

30/06 Platja de Tamarells, davant l'avinguda París (Pollença)

02/07 Platja de Can Pastilla (Palma)

Curmetratges per cada sessió

Abans de cada pel·lícula es projectarà un curtmetratge produït a les Balears. Seran els següents:

ULISSES

Mallorca, 2020

Dir.: Joan Bover Raurell

Durada: 20' 55"

Idioma: català, castellà i anglès

Subtítols: català

El 19 de novembre de 1980 l’orca Ulisses va ser capturada a Islàndia i portada a Espanya. Albert López va ser el seu entrenador i amic durant el temps que va estar a Barcelona. Finalment, el 1994 va ser traslladada al Sea World de San Diego (EUA). Albert va deixar el zoo i des de llavors continua lluitant per veure animals en llibertat. 25 anys després, es tornen a retrobar.

Projeccions: abans del llargmetratge Les vides de Marona

29/06 Platja de Tamarells, davant l'avinguda París (Pollença)

01/07 Platja de Can Pere Antoni (Palma)

04/07 Platja de Camp de Mar (Andratx)


TU RASTRO EN EL MAR - CONVOCATÒRIA NOU TALENT

Mallorca, 2022

Dir.: Lucas Icasati

Durada: 7’

Idioma: castellà

Un home torna a la llar de la seva infància, on reviu un passat dolorós a través de cartes de la família.Cerca entendre d'on ve, sense saber on el portarà allò que descobreixi.

Projeccions: abans del llargmetratge La vida era eso

30/06 Platja de Tamarells, davant de l'avinguda París (Pollença)

02/07 Platja de Can Pastilla (Palma)


HOSTAL ORIÓN

Mallorca, 2018

Dir.: Jaume Carrió

Durada: 20’

Idioma: català i castellà

Subtítols: anglès

Palma, 1984. Marçal és un jove cec que ajuda el seu pare a l'Hostal Orión i que sent una peculiar atracció cap a Luz, la nova empleada. Quan cau la nit, recorre els passadissos cercant estímuls sonors de l'interior de les habitacions.

Projeccions: abans del llargmetratge Sis dies corrents

03/07 Platja de l’Arenal (Palma)

05/07 Platja de Sant Elm (Andratx)

stats