Cultura 13/04/2022

El cineasta Elia Suleiman s'incorpora al jurat dels premis Albert Camus

És un actor que té una àmplia experiència com a director i guionista

Iván Martín
1 min
Imatge d'Elia Suleiman.

MAÓEl cineasta Elia Suleiman s'ha incorporat al jurat del III Premi Mediterrani Albert Camus, que es donarà a conèixer el pròxim 14 de maig a l'illa. El guardó reconeix la trajectòria personal i l'obra d'un creador o pensador contemporani. Suleiman és un actor i cineasta que té una àmplia experiència com a director i guionista.

Comparat amb Jacques Tati o Buster Keaton, Suleiman ha abordat en els seus treballs qüestions burlesques i serioses amb un sentit poètic. El seu primer llargmetratge, Crònica d'una desaparició, li va valer el premi a la millor opera prima en el festival de Venècia el 1996 i l'any 2002. També destaca Divine Intervention, una tragicomèdia moderna sobre l'ocupació israeliana de Palestina, amb reconeixements com el premi de la crítica internacional i el premi especial del jurat del festival de Cannes i el premi a la millor pel·lícula estrangera en els European Awards de Roma.

A més, l'any 2009 fou nominat a la Palma d'Or de Cannes per The time that remains, i el seu últim treball, It must be heaven, va obtenir una menció especial del jurat en el mateix certamen. Suleiman se suma a un jurat que formen la directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Judit Carrera; el dramaturg Ahmed Gazhali; la periodista Laura Fernández i la presidenta de la Societat d'Estudis Camusians francesos, Anne Proteau.

stats