ART
Cultura 31/01/2017

2018: data límit per al Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

Si no es compleix aquest termini, la inversió estatutària s'haurà de retornar amb interessos

Margalida Mateu
2 min
Entre els assistents a la reunió, a banda de la presidenta Armengol i el vicepresident Barceló, hi havia el director de la Fundació Toni Catany, Miquel Bezares i Antoni Garau, Lluís Segura, secretari; Sebastià Rubí, tresorer; Maria del Mar Bonet, vocal i Joana Font, vocal de la Fundació.

PalmaMembres de la Fundació Toni Catany s'han reunit aquest dimarts amb la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i el vicepresident, Biel Barceló, per tal de rebre el suport de la institució per a la posada en marxa del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany.

"Creiem que d'aquí a dos o tres anys aquest projecte tindrà una materialització absoluta i serà una realitat", ha manifestat a la sortida del Consolat de Mar Miquel Bezares, director de la Fundació Toni Catany. "No pensam que sigui un projecte que estigui encallat, sinó que el que volem és sumar esforços. Sí que és cert que hi ha hagut un alentiment del centre a causa de les dificultats d'un procés que, de per si, és molt complex i representa dificultats per a la institució que l'hagi de dur endavant", ha afegit Bezares.

A la reunió també hi han assistit altres membres de la Fundació, com Maria del Mar Bonet, Antoni Garau, Lluís Segura, Sebastià Rubí i Joana Font, que han plantejat la possibilitat que el Govern s'impliqui en el Centre de Fotografia d'una manera més activa, perquè "creiem que és un projecte que mereix un impuls renovat i que faci factible el projecte mitjançant la inversió estatutària que va arribar de Madrid", un pressupost de 4.300.000 € que està aturat i que, si no es compleix el termini previst, l'any 2018, s'haurà de tornar amb interessos.

Termini

És a dir, a final del 2018 els fons estatutaris han d'estar invertits i s'han d'haver justificat dins del 2019 (gràcies a una pròrroga). "Aquest és un termini que condiciona institucions i també a nosaltres, que ens agradaria que aquests doblers servissin per a allò que varen arribar. La presidenta ha mostrat una predisposició absoluta a parlar amb tots els agents implicats per fer possible aquesta realització del somni de Toni Catany", ha assegurat el director.

El Centre Internacional de Fotografia a Llucmajor, recordem-ho, ha de ser pilotat pel Consell de Mallorca, que és qui en té la competència, amb el suport del Govern i l'Ajuntament de Llucmajor. "Creiem que el Govern hi té molt a dir", ha emfatitzat Bezares. De fet, l'any 2009, quan ja es parlava de fer realitat aquest projecte -amb Toni Catany en vida-, Francina Armengol era la presidenta del Consell de Mallorca. De llavors ençà, el projecte que va impulsar l'autor "s'ha d'adaptar a la nova situació i estam treballant perquè així sigui i que no es perdi l'esperit que l'artista li volia donar".

Exposició al Solleric

Segons el director de la Fundació Catany, també "hem vingut al Consolat a convidar la presidenta i el vicepresident a l'exposició que esperam inaugurar el mes d'abril al Casal Solleric de Palma". La mostra, titulada 'D'anar i tornar', és una retrospectiva de l'autor i ha estat exposada a Barcelona i Madrid.

stats