Art
Cultura 07/10/2022

El Centre d’Art i Creació CAC de Palma reobre les portes

L'objectiu és convertir el centre en un node que canalitzi els projectes, i connecti al creador amb l'escena local i translocal

ARA Balears
1 min
El centre d'Art i Creació

PalmaEl Centre d’Art i Creació CAC Palma ha reobret aquest divendres les seves portes. L'Ajuntament de Palma ha explicat, a través d'un comunicat, que per a la reobertura han triat -a través d'un concurs- la proposta de l’AAVIB Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears, elaborada per l’artista Marcos Vidal que reflecteix  aquesta idea del centre catalitzador perquè el creador trobi els recursos materials i/o teòrics que possibilitin la recerca i el desenvolupament de les produccions artístiques.

Durant la reinauguració, el batle de Palma, José Hila, ha defensat que "la reobertura del Centre d’Art i Creació CAC Palma reafirma l’aposta del consistori per fer de Palma un referent cultural". D'aquesta manera, Cort pretén que el Centre d'Art i Creació sigui un node que canalitzi els projectes, i connecti al creador amb l'escena local i translocal. En aquest sentit, han remarcat, a través d'una nota de premsa, que "el concepte de translocalitat és l’eix central d’aquest projecte".

A la inauguració de CAC Palma s’ha pogut gaudir  del "Palma Translocal Screening", una selecció de vídeo art comissariat pel director Marcos Vidal, amb dues estrenes nacionals; la peca d'animació “Architecture in Motion - intercepted light”  a càrrec de Jan Doms, Iwona Rozbiewska i Agnieszka Ziemiszewska d’Holanda i Polònia, i l’audiovisual Cinema Directe d'Álvaro Campo, artista hispano suís resident a Suècia.

stats