ART
Cultura 21/09/2017

El Casal Solleric completa tots els espais expositius d'art contemporani, a punt per a la Nit de l'Art i la tardor

Aquest dijous s'han inaugurat les mostres 'Intransiciones', de Fernando Sánchez-Castillo, i 'I want to be', de Carmela García

M. Mateu
2 min
' Intransiciones' de Fernando Sánchez-Castillo.

PalmaEl Casal Solleric ha presentat dues noves exposicions. Es tracta d''Intransiciones', de Fernando Sánchez-Castillo, que es pot visitar a la planta noble, i 'I want to be', de Carmela García Cuesta, instal·lada a la planta baixa del casal. Representen l'aposta de Cort per la Nit de l'Art i per a aquesta tardor. Els dos artistes han assistit aquest dijous a la presentació. El Solleric completa així tots els espais expositius del casal de propostes d'art contemporani.

Fernando Sánchez-Castillo

L'artista madrileny, de reconeguda trajectòria internacional, presenta en primícia a Palma 'Intransiciones Tapeyllotl a la universitat', una obra en la qual explora mitjançant vídeos, escultures i documents el moviment estudiantil a Mèxic el 1968, que fou brutalment reprimit, i els disturbis estudiantils de la dècada dels 70 a Espanya. Sánchez-Castillo fa en la seva obra una reflexió crítica sobre la història. Particularment, en aquesta exposició estrena una escultura de grans dimensions. Una estàtua magna d'un estudiant anònim detingut a Tlateloco que forma part d'una sèrie de monuments dedicats a herois anònims.

Activitats paral·leles

El 10 de novembre es farà la taula rodona 'Transcendir la impotència. Òptiques de les arts visuals', coordinada per la historiadora de l'art Bel Maria Galmés, mentre que el 12 de desembre serà el torn d''Escorcollant pedaços de temps', coordinada per Aina Bauzà, mediadora cultural.

Carmela García

Per la seva banda, Carmela García treballa en la línia d'identitat de gènere, aposta del Solleric. Amb el projecte 'I want to be', mostra una sèrie de retrats en els quals l'artista canària reconstrueix les vides, treballs i relacions d'un grup d'artistes durant el període d'entreguerres del segle XX prenent com a referència central, però no única, els retrats que la fotògrafa americana Berenice Abbott fa del seu entorn en el París dels anys 20 i 30 a un grup d'artistes femenines.

Entre els mesos de novembre i desembre d'enguany es realitzaran activitats en col·laboració amb l'Institut Balear de la Dona, que ha participat en aquesta mostra.

Les dues exposicions seran obertes fins al 30 de novembre.

stats