Art
Cultura 27/12/2023

Can Vivot inaugura les exposicions temàtiques del seu fons amb una col·lecció de peces vinculades al Nadal

Es tracta de l'inici d'un projecte de petits muntatges temporals

ARA Balears
1 min
Una de les visites a l'exposició de Can Vivot

PalmaCan Vivot ha inaugurat aquest dimecres una exposició monogràfica amb algunes de les seves peces vinculades a Nadal. Segons han explicat, a través d'una nota de premsa, la mostra reuneix part del llegat patrimonial i artístic d'aquest palau transmès de generació en generació. Entre les obres hi trobam pintures, gravats, escultures de petit format, joies bibliogràfiques i diversos exemples de betlems mallorquins. A més, han detallat que les peces es daten entre els segles XVI i XX.

El motiu d'aquesta exposició és, principalment, conservar el llegat familiar i obrir-la al públic perquè pugui gaudir-ne. La mostra inclou visites guiades i va acompanyada d'una publicació en la qual es resumeixen les dades més destacades de cadascuna de les obres que la conformen. El president de l'associació a Can Vivot ha explicat que el projecte que es durà a terme d'exposicions temàtiques pretén donar a conèixer peces significatives de les col·leccions que tenen a través de petits muntatges de caràcter temporal.

L'exposició es troba a Sala d'Armes d'aquesta casa senyorial del centre de Palma, catalogada com a Monument Nacional per l'Estat i Bé d'Interès Cultural (BIC) per la Comunitat Autònoma.

Pel que fa al contingut de la mostra, des de l'organització han detallat que han exposat dos llibres il·lustrats de caràcter religiós. Un, datat en 1506, recull els costums litúrgics de Mallorca, i, l'altre, de 1607, dues figures de fusta i guix, articulades i vestides, que representen a la Verge i sant Josep, d'Adrià Ferran i Valls, entre altres obres.

stats