Cultura 18/08/2020

Can Balaguer acollirà un cicle de música de cambra amb l’orgue Walcker al programa

S'han seleccionat deu actuacions d'entre les 42 propostes presentades a la convocatòria

Ara Balears
2 min
Imatge de la presentació del cicle, aquest dimarts a Can Balaguer.

PalmaEl primer Cicle de Música de Cambra de Palma arribarà a Can Balaguer el 3 de setembre i inclourà l'emblemàtic orgue Walcker al seu programa. L'esdeveniment s'allargarà fins al 30 de desembre i tindrà lloc a la Sala de Música del casal palmesà. El públic podrà gaudir de deu actuacions seleccionades d'entre les 42 propostes presentades a la convocatòria adreçada a formacions de petit format dedicades a la música culta, des de la música antiga fins a la contemporània.

"L'objectiu del cicle és que Can Balaguer, vinculat des dels anys vint a l'ambient musical de la nostra ciutat, recuperi els sons que li són propis", ha afirmat el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras. En aquest aspecte, cal recordar que Josep Balaguer, músic i patrocinador de l'Orquestra Simfònica, a través de la seva vinculació al Cercle de Belles Arts, el primer que va fer quan va adquirir l'immoble va ser encarregar un gran orgue de cambra per a la seva sala principal, i la mateixa Orquestra Simfònica va assajar entre aquestes parets, com ho feren posteriorment les Joventuts Musicals.

"La bona resposta per part dels intèrprets davant la convocatòria evidencia com són de necessàries iniciatives com aquestes, en què, juntament amb artistes plenament consolidats del nostre entorn, com Barry L. Sargent o Antoni Lliteres, podrem escoltar joves talents com els integrants de Litore Quartet o Biel Ensemble", ha remarcat Contreras.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Antoni Noguera, ha afirmat que "apostam fermament per donar suport al sector musical amb una sèrie de programacions al llarg de l'any, entre les quals hi ha aquest nou cicle que oferirem a la tardor a Can Balaguer". "En aquests moments tan complicats volem donar exemple apostant des de l'Ajuntament de Palma per programar i estar al costat dels creadors, demostrant des de les institucions que la cultura és segura", ha assenyalat Noguera.

L'entrada als concerts serà gratuïta, però amb aforament limitats segons normativa i amb reserva prèvia d'invitacions. Tota la informació i la descàrrega d'invitacions es podrà fer a través de www.palmacultura.cat i de l'aplicació mòbil Palma Cultura.

El programa

Antoni Lliteres i Joan Ciria (3 de setembre)
Obres de Vicenç Llorens, Miquel Binimelis, Pere Orlandis, Miquel Tortell, Honorat Noguera, Matilde Escales, Francesc Frontera, Andreu Torrens i Pere Josep Canyelles.

Tomeu Moll, Nadal Roig i Amadeu Corbera (10 i 24 de setembre)
Totes les tecles de Samper

Projecció: El ritme amnèsic de Victòria Morell.

Parnaso (17 de setembre)
Tafelmusik a Palma

Obres d’Antoni Lliteres, Robert de Visée, Joseph Bodin de Boismortier, Jacques Hotteterre i François Couperin.

Solnegre (9 octubre)
Cançoner de la família Brondo

Repertori musical dels segles XVI i XVII d'arreu d'Europa i amb especial interès en el de l'àmbit català.

Octoechos Choir (23 d'octubre)
Presentació del disc 00.XG

Obres de Xavier Gelabert.

Biel Ensemble (30 d'octubre)

Obres de Darius Milhaud i Antoni Torrandell.

Barry Lee Sargent (20 de novembre)

Sonates i partites de Bach

Esteban Belinchon (4 de desembre)

Obres de Diego Ortiz, Joseph Marie dall’Abaco, Domenico Gabriellli, John Cage, Salvatore Sciarrino, Klaus Lang, Nacho Brasa i Xavier Gelabert.

Quartet Lucus (18 de desembre)

Obres de W. A. Mozart, L. v. Beethoven, i F. Meldenssohn.

Litore Quartet (30 de desembre)

Obres d’Aaron Siebert, Guillermo Lago, Javier Girotto, George Gershwin, G. Schiavi i Marc Mellits.

stats