Música
Cultura 18/11/2014

Un raper californià podria ser condemnat a presó perpètua per publicar un disc

El fiscal l'acusa d'haver-se "beneficiat" dels crims de la seva banda perquè li han fet "guanyar estatus", permetent-li així "vendre més còpies" del seu àlbum 'No safety'

Ara
1 min
Portada del disc 'No safety', de Tiny Doo.

BarcelonaTiny Doo (Brandon Duncan) és un raper de Califòrnia sense antecedents criminals ni participació directa en cap crim, però podria passar la resta de la seva vida a la presó per haver publicat el disc de rap 'No safety'. Segons informa el canal ABC, el fiscal l'acusa d'haver-se beneficiat del assassinats comesos per membres de una banda local de gàngsters al qual es vincula el músic.

Els fiscals es basen en una obscura llei de l'estat de Califòrnia que afirma que els membres d'una banda poden ser perseguits si es beneficien d'alguna manera dels crims dels seus associats. La fiscalia afirma que el disc 'No safety' estableix clarament la vinculació entre Tiny Doo i els gàngsters i que el músic s'ha beneficiat dels assassinats de la banda perquè li han fet "guanyar estatus", permetent-li així "vendre més còpies" del disc.

El fiscal Anthony Campagna apunta a la portada del disc 'No safety' com evidència:"No estem parlant d'un CD de cançons d'amor o qualsevol cosa. Estem parlant d'un CD amb una portada on hi ha un revòlver i bales", va argumentar.

La defensa de Tiny Doo, en canvi, qualifica d'"increïble" l'acusació. "No té antecedents criminals. En les lletres del disc no hi ha res que inciti a cometre un crim. No hi ha cap referència als tiroteigs. I tanmateix, l'han detingut per conspiració", ha declarat l'advocat Brian Watkins.

stats