Cultura 27/11/2017

El CAC a l'antiga presó de Palma i el museu marítim a les Voltes

Per a la reforma de la presó, Cort ha demanat 650.000 euros dels fons de capitalitat

Margalida Mateu
2 min
ESPAI DE CREACIÓ L’antiga presó de Palma ja ha acollit sessions de microteatre en què s’han utilitzat les cel·les com a escenaris. / ISAAC BUJ

PalmaL'Ajuntament de Palma preveu que el CAC (Centre d'Art i Creació), que actualment es troba ubicat als espais de les Voltes del centre de ciutat, es desplaci a l'antiga presó de Palma. Així ho ha avançat aquest dilluns el batle, Antoni Noguera.

Segons el regidor de Cultura de Cort, Llorenç Carrió, "les Voltes no era el primer espai on s'havia d'instal·lar el CAC, ja es parlava en el seu moment que fos al quarter d'intendència del carrer del Socors". No obstant això, s'acabà posant a les sales de les Voltes encara que amb més dificultats que glòries, ja que recordem que fa més d'un any que la seva gestió està aturada.

Carrió, en declaracions a aquest diari, considera que "les Voltes és un espai que representa complicacions per acollir la creació contemporània, les murades són BIC i té patologies estructurals que són males de compaginar amb el CAC, malgrat que de moment és l'espai que tenim i el mantindrem fins a poder adequar l'antiga presó de Palma".

Per això l'Ajuntament de Palma ha demanat 650.000 € de capitalitat amb vista al 2018 per invertir en l'antiga presó i transformar-la "en el referent cultural de la ciutat de Palma", una proposta que ja es va debatre en les jornades organitzades al CAC fa unes setmanes amb gestors culturals de referència estatal.

Carrió hi afegeix que "la presó podria ser un espai molt idoni per albergar el CAC, ja que no està protegit i dona molta més flexibilitat a l'hora de fer activitats i com que és més gran podrien tenir-hi cabuda el sector de la música i altres projectes culturals".

Pel que fa a l'espai de les Voltes, una part "haurà de ser per a gestió municipal, com per exemple els camerinos i l'escenari", però la resta està en negociacions amb el Consell de Mallorca perquè "pugui albergar una part del futur museu marítim", ha conclòs Carrió.

stats