HI VENS O HI VAS?

El Bungalow, quan la mar s’asseu a taula

Del restaurant familiar recomanam sobretot la paella de calamarins i gamba vermella, i l’escabetx de sardines. I la terrassa, que val un món

El Bungalow és un clàssic, en el sentit que quan t’asseus a taula, no hi passa el temps. Millor dit, voldries que no passàs. És un clàssic també pel menjar; els seus plats són els tradicionals: un bon arròs, un bon peix, un bon cardenal de Lloseta... I ho és, un clàssic, perquè té aquella cosa dels negocis familiars, amb una mescla justa de solera i això, precisament, de familiaritat. Fa ja un parell de dècades que els Pinya varen reconvertir la petita casa de damunt la mar que havia estat dels padrins i dels repadrins en un restaurant en el qual la mar s’asseu a totes i cadascuna de les taules de la seva impagable terrassa. La badia de Palma, la façana marítima de Ciutat, a l’hora de dinar i en les nits durant la temporada d’estiu, es converteix en un comensal més, una companyia a la qual no pots deixar de mirar. Fins i tot et sembla que l’aigua t’arriba als peus. Un luxe.

Hi hem anat amb uns amics. Na Laura ens recomana sense dubtar-ho i amb molta cordialitat: “Si voleu uns entrants, l’escabetx de sardines. Si després voleu arròs, la paella de calamarins i gamba vermella”. No li costa gens de convèncer-nos. I ara jo puc dir aquí que us ho recoman, també sense dubtar-ho. L’escabetx de sardines, diu na Laura, és recepta familiar, de les que s’hereten, “de la padrina”. També com a entrants, teniu pop torrat o a la gallega, seitons, musclos, gambes, croquetes... Un clàssic. Entre els arrossos, igualment els clàssics: la paella cega, la de marisc, l’arròs negre... I, atenció, tenen cuinera valenciana, així que un dels plats que ens queden pendents de tastar és l’arròs al forn. Amb els dolços, arriba el cardenal de Lloseta, l’autèntic. De fet, tot és molt autèntic a El Bungalow, especialment aquest conviure amb la mar, que això no té preu.u

Carrer dels Esculls, 2 (Ciutat Jardí, Palma)

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 18/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF