Arts escèniques
Cultura 21/07/2021

La Beckett inaugurarà la temporada homenatjant Benet i Jornet

Toni Casares dirigirà 'Descripció d'un paisatge' i Ovidi4 oferiran un triple concert

Ara
1 min
'Descripció d'un paisatge', de Josep Maria Benet i Jornet

Barcelona La Sala Beckett inaugurarà la pròxima temporada amb Descripció d'un paisatge, de Josep Maria Benet i Jornet, amb direcció de Toni Casares. L'obertura és un homenatge al dramaturg mort l'abril del 2020 en plena pandèmia, com a reconeixement i record cap a un dels grans renovadors del teatre català. Uns dies abans de l'estrena de l'espectacle, el 29 de setembre, la sala acollirà els Ovidi4, que oferiran un triple concert, els dies 16, 17 i 18 de setembre. La Beckett ha posat a la venda les entrades per als dos espectacles aquest dimecres.

Reunits sota el nom d'Ovidi4, el poeta David Caño, el músic Borja Penalba, el periodista i activista social David Fernàndez i la cantant Mireia Vives oferiran un concert en què repassen diverses cançons d'Ovidi Montllor i en reinterpreten d'altres. En aquesta ocasió, també comptaran amb la col·laboració del guitarrista Toti Soler, inseparable acompanyant de Montllor.

El primer espectacle teatral de la temporada, Descripció d'un paisatge, es podrà veure del 29 de setembre al 31 d'octubre. És una coproducció entre la Sala Beckett i el Teatre Principal de Palma que dirigirà Toni Casares i que comptarà amb Enka Alonso, Ona Borràs, Màrcia Cisteró, Francesc Ferrer, Pep Ferrer, Carles Martínez, Òscar Rabadan i Fina Rius en el repartiment. L'obra de Benet i Jornet passa en una ciutat mediterrània imaginària, on un cap d’estat totalitari ha decidit evolucionar cap a la democràcia. Dues filles d’un dissident tornen de l’exili. Tenen por, però estan disposades a exercir la seva revenja personal. En aquesta obra Benet i Jornet reflexionava, a finals dels setanta, sobre l’equilibri entre un fort compromís ideològic i el dret a viure fràgilment la vida pròpia.

stats