Cultura 17/03/2021

El Barnasants programa 14 concerts a Menorca

Paco Ibàñez, Cesk Freixas o Pau Alabajos protagonitzen la llista de concerts, que inclou també Maria Jaume i Lluís Cabot, entre altres

2 min
El Barnasants incorpora a Menorca una complicitat estratègica amb el nou Teatre des Born de Ciutadella

Pau Alabajos inaugurarà la programació del Barnasants a Menorca aquest dissabte, 20 de març, amb la presentació de Les hores mortes (RGB Suports, 2020). És el seu darrer treball, publicat abans del confinament. El valencià oferirà dos concerts: el 20 de març a l’auditori de l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella i el 21 a la Sala d’Audiències des Claustre de Maó. Els concerts a Menorca del Barnasants arranquen, per tant, aquest mes de març, i s'allargaran fins el juliol. El cantautor Davide Casu, "nova promesa de la cançó en alguerès" segons l'organització del Barnasants, és una de les grans atraccions de la llista d'actuacions que el festival ha preparat a Menorca. Casu presentarà (el 27 i el 28 de març) el seu primer treball íntegrament en català, Costa Oest a Llevant.

Les veus mallorquines sonaran a l'illa el mes d'abril. Lluís Cabot, conegut per ser el cantant de Da Souza, presentarà en dos concerts el seu segon EP en solitari, Fernanda (Bankrobber, 2020). Maria Jaume desembarcarà a Menorca amb el seu primer àlbum, Fins al maig no revisc, que va publicar el setembre de 2020. El trio mallorquí Entreveus, juntament amb l’eivissenc Victorí Planells (UC), acostaran la cançó popular mallorquina fent versions i musicant poetes illencs. Ja el mes de maig el músic Marcel Pich oferirà un concert homenatge al cantautor mallorquí Guillem d’Efak. L'any passat, en motiu dels 25 anys de la seva mort, el Barnansants va encarregar a Pich un homenatge a D'Efak.

El cantautor català Cesk Freixas, que ha publicat recentment Memòria, també farà volar les seves paraules a Menorca en un concert el mes de juny. També s'hi ha organitzat un homenatge al cantautor valencià Ovidi Montllor, amb l’espectacle dels Ovidi25 (Borja Penalba, Mireia Vives, David Fernández, David Cañó i Toti Soler). El juliol el cantautor valencià Paco Ibáñez clourà la 26a edició del Barnasants a Menorca, amb un espectacle que celebra el 50è aniversari del seu mític concert a l’Olympia de París.

En aquesta edició, el Barnasants incorpora a Menorca una complicitat estratègica amb el nou Teatre des Born de Ciutadella de Menorca, que dirigeix Josep Marquès. Aquesta aliança es materialitza amb la coproducció de cinc concerts: Lluís Cabot, Maria Jaume, Cesk Freixas, Ovidi25 i Paco Ibáñez. Segons les dues entitats, aquesta col·laboració ha de ser "estable i perdurable en les properes edicions". A més, aquesta unió és "una passa més en la consolidació del Barnasants" a Menorca.

D'acord amb la naturalesa del festival, de teixir ponts entre els artistes i espais de tots els territoris de parla catalana, l'associació ha inclòs dins la seva programació d'arreu dels Països Catalans els menorquins Cris Juanico, Guiem Soldevila i Anna Ferrer, acompanyada de Paula Grande.

stats