Cultura 20/07/2021

Es Baluard programa les tres pel·lícules guanyadores del FILAF 2021

Les projeccions del Festival Internacional del Llibre i del Cinema d'Art, que es faran els dies 22 i 23 de juliol, són d’entrada gratuïta amb places limitades i requereixen inscripció prèvia a través de la web del museu

2 min
El col·leccionista italià Francesco Conz, protagonista del film 'Conz. The Ultimate collector’s life'.

PalmaEs Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma acull, per primera vegada a Mallorca, el Festival Internacional del Llibre i del Cinema d'Art (FILAF), amb una selecció de projeccions de l’última edició d’aquest certamen que té lloc a Perpinyà (França) des del 2011. Aquesta mostra serà els dies 22 i 23 de juliol. Hi haurà Sébastien Planas, president del certamen; Jordi Colomer, qui va formar part del jurat de la darrera edició dels premis de la mostra, i el director Roberto Delvoi, qui presentarà el seu documental online.

L'objectiu del FILAF és aglutinar i premiar el millor de les edicions i pel·lícules que aborden temàtiques pròpies de l’art contemporani produïdes durant l’últim any. La selecció internacional de llibres i pel·lícules és accessible de manera gratuïta per al públic general, a través de projeccions, presentacions de llibres, lectures, exposicions i trobades en presència d’autors, artistes i directors. Un jurat internacional decideix els guardons d’or i plata, a més del premi especial del jurat. Aquests són els tres films que podrem veure a Es Baluard:

Conz. The Ultimate collector’s life (2021, Ipnose Studio) de Roberto Delvoi, guardonada amb el FILAF d’Or; Pollock & Pollock (2020, A pertan De Vue / Colette Quesson) d’Isabelle Rebre, premiada amb el FILAF d’Argent, i Different Johns (2020, A Fruitbat / Folkscare Production) de Robert Carr, premi especial del jurat FILAF. Totes les pel·lícules són en versió original subtitulades en anglès.

Segons Pilar Rubí, de Programes Públics d'Es Baluard Museu, “aquestes trobades audiovisuals promouen la creació artística i altres temàtiques relacionades amb l'art contemporani des de l'àmbit audiovisual".

Les projeccions són d’entrada gratuïta amb places limitades i cal inscripció prèvia a través de la web del museu. Totes les dinàmiques que es desenvolupen durant el festival compleixen amb les recomanacions sanitàries establertes.

PROGRAMACIÓ

22 de juliol

19.00 h          

Conz. The Ultimate collector’s life (2021), de Roberto Delvoi         

Durada: 59 min. Prod. Ipnose Studio           

Idiomes: italià, subtítols en anglès   

Guardonada amb el Filaf d’Or. Relata la vida del col·leccionista italià Francesco Conz, un dels personatges més polèmics de la història del col·leccionisme d’art el nom del qual continua provocant debats i polèmiques. Va intentar superar la frontera que separa la vida de l’art. Emprenedor venecià, a mitjan anys 70 va decidir deixar tot el que tenia per dedicar-se amb gran determinació a la seva devoradora passió per les avantguardes artístiques de la segona meitat de segle XX (Fluxus, accionisme vienès, poesia sonora, etc) que es convertirien en una autèntica obsessió fins al tràgic final.


23 de juliol

19.00 h          

Pollock & Pollock (2020), de Isabelle Rebre          

Durada: 82 min. Prod. A pertan De Vue / Colette Quesson

Idiomes: francès, subtítols en anglès

Premiada amb el FILAF d’Argent. Jackson i Charles Pollock, dos germans, dos pintors, estan atrapats en els trastorns de la història nord-americana del segle XX. El centre elèctric de la seva trajectòria és Nova York. La seva correspondència ressona allà, qüestiona un mite i treu un pintor de les ombres.


20.30 h          

Different Johns (2020), de Robert Carr  

Durada: 93 min. A Fruitbat / Folkscare Production 

Idiomes:aAnglès, subtítols en francès          

Premi especial del jurat FILAF. Llargmetratge documental que explora les diferents vides de John Cohen: el músic popular, fotògraf, professor, cineasta i una de les cares de la Generació Beat. La pel·lícula reflecteix i ret homenatge a les pel·lícules sense guió de John i es basa en el seu propi i extens arxiu fotogràfic i musical. Patti Smith va dir de Cohen: “Hi ha una dita que diu que els tresors de l’univers es poden trobar entre els ulls d’un cavall. Es podria dir que els tresors de la terra es poden trobar entre els ulls de John Cohen. Perquè en les imatges que ens ofereix aquest humil home hi trobam la saviesa de la senzillesa, la seva música i el seu silenci”.

stats