LLENGUA
Cultura 10/10/2017

Les Balears celebren el Dia de Francesc de Borja Moll

El concurs RescataMots a centres escolars i la restitució del bust de l'autor a Ciutadella n'han estat els protagonistes

Ara Balears
1 min
L'IES Francesc de Borja Moll ha participat del concurs RescataMots.

PalmaEl Dia de Francesc de Borja Moll s'ha celebrat aquest dimarts per diferents punts de les Balears, sobretot a Ciutadella, ciutat natal de l'autor, i també a Mallorca, a través dels centres escolars. La Institució Borja Moll ha visitat l'IES Francesc de Borja Moll, on els alumnes de 1r i 4t d'ESO han realitzat l'activitat RescataMots. En aquest concurs, els estudiants han elegit paraules de les rondalles mallorquines com moixonia, acoquinar, atabuixar, adobar i siuladiça.

Seguidament han fet una fotografia de família davant del bust de Francesc de Borja Moll amb les paraules escollides pels infants en el concurs. El RescataMots ha començat aquest dimarts coincidint amb el Dia de Francesc de Borja Moll, però s'allarga durant tot el mes d'octubre i hi participen al voltant d'unes vint escoles de totes les Illes Balears.

L'objectiu d'aquesta activitat és la de fer un embarbussament que hauran de compartir a les xarxes socials, tot participant en un concurs entre centres educatius. La victòria es valorarà mitjançant tots els 'm'agrada' que hagin aconseguit fins al dia de l'acte de cloenda. El guanyador rebrà una col·lecció completa de l'edició popular de les Rondalles (24 volums).

Les Balears celebren el Dia de Francesc de Borja Moll.

A Ciutadella, per commemorar el Dia, aquest dimarts, 10 d'octubre, han descobert el bust de bronze restituït del seu Fill Il·lustre al pati de Sant Pere del Seminari.

stats