Cultura 05/10/2017

Embarbussaments, mots i recitals per commemorar el Dia de Francesc de Borja Moll

El 10 d'octubre es duran a terme activitats a escoles, biblioteques i a l'hospital de Son Espases

Margalida Mateu
2 min
Francesc de Borja Moll.

PalmaEl 10 d'octubre es commemorarà el II Dia de Francesc de Borja Moll, una efemèride que vol fer recordar i difondre la figura del literat coincidint amb l'aniversari del seu naixement a Ciutadella. "Una fita en la qual de manera lliure i creativa tothom pugui mantenir viva la memòria i obra de Borja Moll", ha assenyalat Antoni Mir aquest dijous a la presentació de les activitats.

El programa és impulsat des de la Institució Francesc de Borja Moll, una entitat que va néixer a finals de 2015 per adquirir tots els actius de l'Editorial Moll, aleshores en procés de liquidació. "Es va fer per continuar la tasca d'una editorial que disposa d'un catàleg imprescindible per a la història: 1.800 títols que la institució custodia i manté vius", ha explicat el secretari de la institució, Antoni Mir.

Antoni Mir, de la Institució Borja Moll; el conseller d'Educació, Martí March; Isidor Marí com a vicepresident de la Institució; la consellera de Cultura Fanny Tur i Sofia Moisès a la presentació de les activitats del Dia Francesc de Borja Moll.

El Dia de Francesc de Borja Moll té el suport de l'Ajuntament de Palma, que s'hi va adherir en ple sense cap vot en contra, de les conselleries d'Educació i Cultura i també de la Universitat de les Illes Balears, que mitjançant la professora Caterina Valriu ha estat l'encarregada de dissenyar el concurs RescataMots!, destinat als centres escolars de l'Arxipèlag, una iniciativa que "pretén acostar el diccionari i les rondalles als alumnes de les Balears".

El repte de RescataMots! és el de triar una paraula d'una rondalla, fer-ne un embarbussament i compartir-lo a les xarxes socials. El guanyador serà qui aconsegueixi més seguidors.

Per a enguany, també s'ha proposat una divulgació específica a les biblioteques de les Balears, que el dimarts 10 d'octubre a les 18 hores promouran una simultània lectura de rondalles. Així mateix, s'ha organitzat un Contarondalles a l'hospital de Son Espases dirigida als infants internats i activitats arreu de totes les Balears, el País Valencià i Catalunya.

stats