Cultura 29/12/2020

Més de 1.000 alumnes de les Balears, Catalunya i el País Valencià participen en el concurs literari AMIC-Ficcions

Les inscripcions del certamen, dirigit a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o cicles formatius de grau mitjà, continuen obertes

Ara Balears
2 min
“Aquest Sant Jordi sense taules al carrer, comprau llibres”

PalmaLa tretzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ja ha superat els 1.000 participants, i el període d'inscripció encara continua obert. Són alumnes de 130 centre educatius. D'aquests, 896 són de Catalunya, 80 del País Valencià, 63 de les Illes Balears i 12 d’altres territoris com el Matarranya o Andorra. Les inscripcions per participar en el certamen de creació literària es varen activar el passat 5 d’octubre i continuen obertes per a qualsevol alumne de 14 a 18 anys fins dia 8 de febrer.

El concurs 'AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries' està dirigit a alumnes de 14 a 18 anys que cursin 2n cicle d’ESO, Batxillerat o cicles formatius de grau mitjà. L'objectiu principal d’aquesta iniciativa, creada per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), és impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants; igualment, pretén fomentar l'escriptura i la literatura en català.

A partir de cinc inicis de novel·la els alumnes han de narrar una història, dividida en tres parts o capítols. Cada part s'haurà d'anar penjant a la web del concurs segons les pautes del calendari d'entrega. Els alumnes hi podran participar tant individualment com en grups de fins a tres persones.

Els començaments elegits pertanyen a les noveles El secret del Bosc Vell de Dino Buzzati, Uns quants dies de novembre de Jordi Sierra i Fabra, La Faula de Guillem de Torroella, L’assassí que estimava els llibres de Martí Domínguez i Sobre la terra impura de Melcior Comes.

Personalitats vinculades al món de la literatura i l’educació formaran el jurat, que valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i el mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana.

En la darrera edició hi varen participar més de 3.660 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i cicles de grau mitjà de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià, provinents de més de 270 centres educatius.

stats