Música
Cultura 24/11/2022

El baixista de Sex Pistols i el bateria de Blonde compartiran escenari a Palma

Substituiran el concert de Therapy?, que ha cancel·lat el directe al ContrastMallorca per motius de salut

2 min
Glen Matlock.

PalmaEl ContrastPalma ha patit una altra cancel·lació. Després de la baixa de Split Squad per la malaltia d'un dels seus membres, Therapy? ha anul·lat el concert programat per a aquest dissabte també per motius de salut del seu líder, Andy Cairns. El festival ha aconseguit programar a contrarellotge un directe conjunt del bateria de Blonde Clem Burke, i el baixista de Sex Pistols Glen Matlock, que pujaran a l'escenari junts per primera vegada a Palma.

El teatre Xesc Forteza serà el protagonista d'aquest concert inèdit a les Illes. Burke estarà a la bateria, Matlock a la guitarra i veu i s'unirà al baix Sami Yafa, membre dels NY Dolls entre altres bandes. El concert s'estructurarà en dues parts. La primera bussejarà entre les composicions de Matlock en solitari i l'artista anglès aprofitarà per presentar alguns temes del seu nou disc Consequences coming, que sortirà a la llum l'any que ve. La segona part serà un homenatge a la història del rock, passant per temes mítics dels Sex Pistols, cançons pròpies de Matlock i "alguna sorpresa durant el concert", ha avançat el festival en un comunicat.

A més del concert, Burke va presentar la setmana passada la projecció del documental sobre Clem Burke, My View, al teatre Mar i Terra, una cinta que repassa la seva carrera musical, des de Blondie fins al seu pas per Eurythmics o Ramones. Tanca el cartell d'enguany la banda sueca Mando Diao, que pujarà a l'escenari del Xesc Forteza el 10 de desembre.

La primera edició del festival es va fer per Nadal de 2020. El 23 de desembre el cantant i compositor de Nova York Jesse Malin va pujar a l'escenari del teatre Xesc Forteza de Palma per oferir un concert inoblidable amb artistes locals com Pablo Ochando a la guitarra. L'any següent, la cita va tenir lloc al juny i l'escenari va ser les Voltes. Els protagonistes varen ser els Yohimbe Brothers, projecte format per Vernon Reid, Dj Logic i Kassa Overall i per al 5 Nina Persson i Martin Hederos.

stats