Festivals
Cultura 17/11/2022

Mando Diao, plat fort del festival ContrastMallorca

Clem Burke, membre de Blondie, presentarà el seu documental 'My View'

ARA Balears
2 min
El teatre Xesc Forteza és un dels espais del ContrastMallorca.

PalmaL'actuació de la banda sueca Mando Diao serà la cita central del festival d'arts visuals i música de Palma ContrastMallorca. El grup tocarà el 10 de desembre al teatre Xesc Forteza, un contrast amb les grans sales a què estan acostumats. Precisament, el festival neix el 2020 amb aquesta filosofia: fer arribar a espais de petit format grans noms de la música internacional.

Mando Diao es va crear a principi dels 2000 a la ciutat de Borlänge i, només dos anys més tard l'èxit internacional va trucar a la seva porta gràcies a la publicació de l'àlbum Hurricane bar. Milions de persones han ballat de llavors èxits com Dance with somebody o Down in the past en directe en festivals com el Rock am Ring, el Coachella o el Reading.

Una altra cita destacada serà la projecció del documental sobre Clem Burke, My View, al teatre Mar i Terra aquest dijous, amb la presència de l'artista. La cinta repassa la seva carrera musical, des de Blondie fins al seu pas per Eurythmics o Ramones. Completa el cartell, el 26 de novembre al Xesc Forteza, un acústic d'Andy Cairns (Therapy?) amb el compositor mallorquí Miquel Àngel Aguiló, que ha fet els arranjaments del darrer projecte acústic del grup.

La primera edició del festival es va fer per Nadal de 2020. El 23 de desembre el cantant i compositor de Nova York Jesse Malin va pujar a l'escenari del teatre Xesc Forteza de Palma per oferir un concert inoblidable amb artistes locals com Pablo Ochando a la guitarra. L'any següent, la cita va tenir lloc al juny i l'escenari va ser les Voltes. Els protagonistes varen ser els Yohimbe Brothers, projecte format per Vernon Reid, Dj Logic i Kassa Overall i per al 5 Nina Persson i Martin Hederos.

stats