Cultura 10/01/2022

Arranca el cicle retROCKspectiva a Palma, amb històries de Cohen, Pink Floyd i els Rolling Stones

El programa inclou vuit projeccions i dues taules rodones, i durarà fins dia 30 de gener

ARA Balears
2 min
Sexe, drogues i Marianne

PalmaEl cicle retROCKspectiva 2022 va inaugurar-se diumenge amb la projecció de Caetano Veloso y Gilberto Gil: dos amigos, un siglo de música, al Teatre Municipal Catalina Valls. L’audiovisual retrata una reunió històrica d’aquests dos músics brasilers per celebrar el 50è aniversari de les seves carreres. Aquesta és només la primera activitat de les que inclou el programa retROCKspectiva, que durarà fins al 30 de gener i passarà pel Catalina Valls, la Fundació Pilar i Joan Miró i el Teatre Municipal Mar i Terra. En total, s’hi oferiran vuit projeccions i dues taules rodones amb l’objectiu de divulgar la història de la música pop-rock.

El documental Marianne y Leonard: palabras de amor es podrà veure dimarts, 11 de gener (Teatre Municipal Catalina Valls, 20.00 h). Es tracta d’una peça que relata la història d’amor entre el músic canadenc Leonard Cohen i la seva musa noruega Marianne Ihlen, la qual va començar a l’illa grega d’Hydra l’any 1960.

Us + Them, la pel·lícula del cofundador de Pink Floyd, Roger Waters, es projectarà dia 13 de gener (Fundació Pilar i Joan Miró, 20.00h), i dia 16 de gener serà el torn de 20.000 días en la Tierra (Teatre Municipal Catalina Valls, 18.00 h), un documental sobre la vida de Nick Cave que ofereix un retrat íntim del seu procés artístic.

La pel·lícula A Star is Born, dirigida per Bradley Cooper, es podrà veure el dimarts 18 de gener (Teatre Municipal Catalina Valls, 20.00 h); dia 23 es projectarà el documental Totally Stripped, en memòria del bateria de The Rolling Stones, Charlie Watss, que va morir el 24 d’agost del 2021. El film segueix la banda britànica el 1995, mentre gravava i interpretava versions reduïdes de les seves cançons clàssiques a Tòquio, Lisboa, Amsterdam, París i Londres. Per acabar les projeccions, dia 25 de gener serà el torn de Norah Jones Live At Ronnies Scott’s (Teatre Municipal Catalina Valls, 20.00 h).

Quant a les dues xerrades concert, la primera serà The Smiths, mite o llegenda, la banda que va canviar la història del pop als 80 i es farà el 28 de gener (Teatre Municipal Mar i Terra, 19.00 h). El grup Model Slaves protagonitzarà l’actuació en homenatge als britànics. El cicle culminarà dia 30 de gener amb la xerrada Història dels inicis de les grans bandes de heavy metal i un homenatge a Black Sabbath a càrrec de War Pigs.

Les entrades a les projeccions i les xerrades són gratuïtes. 

stats