Música
Cultura 13/08/2018

Aretha Franklin està conscient i es recupera a casa, segons la seva família

La cantant, de 76 anys, està "greument malalta" però "animada"

Ara
1 min
Aretha Franklin es retirarà després de fer un disc amb Stevie Wonder

BarcelonaLa cantant nord-americana Aretha Franklin està "conscient" i "molt animada", segons han explicat els seus familiars a diversos mitjans dels Estats Units. Franklin està greument malalta però es recupera a casa, diuen els mateixos familiars, que subratllen que "reconeix la gent i fa broma". Aquest dilluns va saltar la notícia que l'estat de salut de la cantant havia empitjorat, i diversos mitjans de comunicació –inclòs l'ARA– se'n van fer ressò. Arran d'aquestes informacions, nombrosos fans de Franklin s'han desplaçat fins a casa seva per portar-li flors i donar-li el seu suport, segons informa la CNN.

El 2010 ja van diagnosticar a la cantant un càncer que va superar amb èxit, i l'any passat va anunciar la seva retirada dels escenaris. L'agost del 2017 va oferir la seva última actuació al Philadelphia's Mann Center, però tenia previst enregistrar un nou àlbum produït per Stevie Wonder. El seu últim disc d'estudi va ser 'Sings the great diva classics', amb col·laboracions amb Destiny's Child, Adele, Prince i Alicia Keys.

Nascuda el 1942 a Memphis, Franklin és una de les grans cantants de la història de la música nord-americana i està considerada la reina del soul. Amb més de 18 Grammy i clàssics com 'Respect' i 'Think', Aretha Franklyn és la gran veu de l'Amèrica negra dels últims 50 anys. Filla d'un predicador i una cantant de gòspel, va traslladar l'exuberància i la intensitat de la música religiosa al soul i es va convertir en el seu gran exponent. També ha destacat pel seu compromís amb la lluita pels drets civils i l'alliberament de la dona.

stats