Cultura 01/09/2023

Antònia Font actuarà en el Festival 15 anys d'Es Claustre de Maó

Grups menorquins i DJ Juligan (Love of Lesbian) completen el cartell

Iván Martín
2 min
Operaris ultimant els preparatius del concert de dissabte a Es Freginal.

MAÓEl parc del Freginal acollirà aquest dissabte un dels concerts més esperats de l'estiu. La terrassa de concerts de Maó Es Claustre, que arriba als 15 anys d'activitat, organitza un festival, encapçalat per Antònia Font, per celebrar l'efemèride. Les portes s'obriran a les 18.00 hores per iniciar els concerts de les bandes menorquines Ses Bísties de Mongofre i Verlaat. A les 22.00 hores arribarà el torn d'Antònia Font i, després de dues hores de concert, tancarà la vetllada DJ Juligan, guitarrista del conegut grup Love of Lesbian.

Després de vuit anys sense pujar a un escenari, deu sense treure un àlbum i de reclams multitudinaris d’una audiència enyoradissa, Joan Miquel Oliver, Pau Debon, Jaume Manresa, Joan Roca i Pere Debon han tornat per la porta gran amb una gira que només inclou concerts multitudinaris per a grans ocasions. Inca, el Primavera Sound, València, el Cruïlla i el Palau Sant Jordi són alguns dels estadis que han omplert fins a vessar. El grup haurà ofert poc més de deu concerts exclusius que culminen aquest setembre, el penúltim dels quals serà a Menorca. De manera que el concert de dissabte és pràcticament la darrera ocasió per reviure les cançons estimades dels referents pop de les Balears. 

Es Claustre, projecte musical de referència a Maó que ofereix música en viu diàriament de juny a octubre, arriba a la dècada i mitja de trajectòria amb més de mig miler de concerts a l’esquena. Noms sonats com el de Rosalía, Manu Chao, El Kanka, Jorge Drexler, Love of Lesbian, Kiko Veneno, Jay Jay Johanson, Xoel López, Quique González, Txarango, Manel, Sopa de Cabra, Oques Grasses, Maria del Mar Bonet i Jordi Savall, entre molts altres, ja formen part de l’historial d’aquest espai, que va néixer amb la il·lusió de dinamitzar les nits d’estiu i convertir Maó en un punt destacat del mapa de concerts a escala estatal.

Aquesta edició d’aniversari ha estat marcada per actuacions molt especials, algunes de les quals han servit per rememorar moments viscuts en edicions passades i convidar-hi velles amistats. Ara, la temporada culmina amb un nom estrella, el d’Antònia Font, amb qui Es Claustre manté un lligam estret des dels seus inicis. L’any 2007, al mateix parc del Freginal, la banda mallorquina aterrava amb una "invasió pop des de la llunyana illa", un concert mític que va servir per inaugurar el camí musical d’Es Claustre.

stats