TEATRE
Cultura 08/02/2018

Alberto San Juan, a la nova temporada d'hivern del Teatre del Mar

L'espai ha anunciat la programació

M. M.
3 min
Alberto San Juan a 'Autoretrato de un joven capitalista espanyol'.

PalmaEl Teatre del Mar ha presentat la nova temporada d'hivern, a la qual arribaran muntatges com 'La zanja', de Titzina Teatro, amb Diego Lorca i Pako Merino; 'La presa', de Mussol Teatre; l'actriu Mont Plans amb l'espectacle 'Sembla que rigui', i 'Autoretrato de un joven capitalista español', d'Alberto San Juan.

La programació d'hivern va des del 15 de febrer fins a l'1 d'abril i és la següent:

'La zanja'

Es representarà del 15 al 25 de febrer, un espectacle de la companyia Titzina Teatro i dramatúrgia i direcció de Diego Lorca i Pako Merino. Els intèrprets també són Lorca i Merino.

La sinopsi: Miquel, tècnic d’una multinacional minera, arriba a una explotació de la companyia a Amèrica del Sud. Alfredo, el batle, i la seva comunitat esperen aquest nou 'descobridor'. Es produeix el reencontre de dos mons i formes diferents d’entendre la vida. Les ambicions, oportunitats i conseqüències de la implantació de la mina marquen el futur del poble i les relacions entre els veïns. La història de la trobada de Pizarro i Atahualpa durant l’època de l’arribada dels espanyols a Amèrica determinarà el destí dels protagonistes.

'La presa'

'La presa' es representarà els dies 10 i 11 de març a l'envelat del Teatre del Mar. És de la companyia Mussol Teatre i l'autor n'és Conor McPherson; la direcció és a càrrec de Xavi Núñez. Els intèrprets són Biel Bisquerra, Toti Fuster, Xavi Núñez i Pere Terrasa.

Sinopsi: Un pub irlandès que no té res a veure amb les franquícies clòniques que han envaït les nostres ciutats. Un pub rural, amb gust, pàtina, on tot respira autenticitat. Un lloc on sembla que la vida no passa i que el millor que s’hi pot fer és explicar històries. Històries de fantasmes. La gent vivim molt escampats, però, en el fons, és com si fóssim una gran família.

Mont Plans representa 'Sembla que rigui'.

'Sembla que rigui'

L'actriu catalana Mont Plans arriba al Teatre del Mar amb el muntatge 'Sembla que rigui', que es representarà del 16 al 18 de març. L'autoria i direcció de l'obra són de Òscar Constantí i Mont Plans.

Sinopsi: "Ja imagín el que dirà la gent quan vinguin a dir-me l’últim adéu. Si és que ve algú: 'Se la veu tranquil·la'. 'Sembla que dormi!'. 'Ha quedat molt bé!'. 'De fet, ha quedat ben igual!'. 'No, ha quedat millor que quan era viva!'". Júlia Català i Verdaguer va néixer el 1914 i va sobreviure a dos marits, un fill, a Marilyn Monroe, a Nino Bravo, a Chaplin i a nou sant pares. Ens explica el seu pas per la vida des de l’altre cantó. Nosaltres li donarem permís per partir.

'Autoretrato de un joven capitalista español'

La companyia: Alberto San Juan també recalarà al Teatre del Mar entre el 30 de març i l’1 d’abril. San Juan és autor, director i intèrpret de l'obra.

Sinopsi: "Tenc els meus doblers en un dels bancs més importants d’aquest país, que és un banc que especula amb aliments. Entre d’altres activitats. Fa unes setmanes sopàrem junts un grup d’amics i passàrem la vetlada parlant de les injustícies que s’estan produint. Quan varen dur el compte, cada un va treure la seva targeta d’alguns dels bancs més importants d’aquest país, que són bancs que especulen amb aliments, treuen la gent de ca seva o comercien amb armes prohibides. (…) Sé que visc en una societat injusta fins a la crueltat. I vull que canviï . Però no sé si estic disposat a arriscar-me a perdre en l’intent tot el que tenc. Vull conservar la meva fama, la meva cotització comercial, les meves propietats. Parl seriosament. Som un jove capitalista espanyol".

stats