ART
Cultura 08/01/2018

Albert Pinya exposarà el mes de març a la galeria Pelaires

Feia gairebé 10 anys que l'artista mallorquí no mostrava, de manera individual, en un centre privat de Palma. Rebrà la col·laboració de Joan Miquel Oliver i inaugurarà durant l'Art Palma Brunch

Margalida Mateu
2 min
L'artista Albert Pinya.

PalmaL'artista Albert Pinya tornarà a exposar a la seva Palma natal i ho farà després de gairebé deu anys sense fer cap mostra individual en un espai privat de l'illa. La seva darrera exposició personal va tenir lloc en la ja desapareguda galeria Ferran Cano l'any 2010. En aquesta ocasió, el marc escollit serà la galeria Pelaires de Palma, amb la qual Pinya ha col·laborat en els darrers temps.

'Panta Rei. Cap a un nou paradigma' és el títol de la nova exposició, que reunirà una sèrie d'obres recents i inèdites realitzades entre els anys 2016 i 2018, les quals representen una declaració d'intencions i en què l'artista es decanta per "mantenir la recerca constant cap al territori del que és desconegut" i "a ser incòmode amb un mateix", amb l'objectiu de "reafirmar, fermament, la idea que tot flueix i canvia constantment rebutjant conceptes com el permanent i l'estàtic".

Pinya explica que 'Panta Rei. Cap a un nou paradigma' és la conseqüència dels darrers anys de treball, en els quals destaquen alguns projectes com 'Proud to be a painter' a la galeria Allegra Ravizza de Luganoa Suïssa (2015); 'Lichtspektrum' a Hausach, Alemanya (2016); 'Recent Works' al MAC-Museu d'Art Contemporani de Lissone a Itàlia (2017), i 'Doppelgänger', exposada al Centre Cultural de Felanitx (2017), en què l'artista se situa "al límit de la pintura narrativa i descriptiva, amb la qual solen associar-me, per donar pas a un llenguatge de síntesi, críptic i hermètic, més proper a una espècie d'abstracció psicodèlica que a la perspectiva, anterior, de sinistre naïf".

Albert Pinya exposarà al mes de març a la galeria Pelaires.

La nova exposició rebrà la col·laboració del músic Joan Miquel Oliver, que juntament amb Pinya serà la llavor de l'exposició 'Panta Rei. Cap a un nou paradigma', que podrà veure's a partir del mes de març, dins de la programació que presentarà la galeria Pelaires en el marc de l'Art Palma Brunch 2018.

stats