Cultura 26/08/2020

L'Ajuntament de Palma presenta la programació musical dels teatres municipals de la tardor-hivern

El cartell inclou dos cicles propis, un de música d'autor i l'altre de música clàssica i contemporània

Blanca Orell
2 min
Xanguito és un dels concerts reprogramats de la nova temporada

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimecres la programació musical dels teatres municipals que hi haurà la temporada de tardor-hivern. El teatre Xesc Forteza i el teatre Mar i Terra acolliran 21 concerts, on s'ajunten els que es varen suspendre a causa de la pandèmia del covid-19 amb els de la programació "habitual" d'aquesta època, ha explicat el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras.

La programació, composta per música variada, amb "diversos estils i per a diferents públics", es divideix en dos cicles propis consolidats als teatres municipals. El "100%" inclou música d'autor de les Illes Balears, i el "Clàssica" se centra en obres de "música clàssica i contemporània", ha dit Contreras.

Des de la Regidoria de Cultura i Benestar Social volen potenciar "l'oferta cultural de qualitat", ha explicat el regidor, Toni Noguera. La cultura "no ha de ser la protagonista negativa" de la crisi sanitària del covid-19, ha subratllat, i per això s'ha preparat un pla de xoc per tal de "no suspendre cap activitat, sinó sempre ajornar-les". A més, l'Ajuntament ha treballat "per continuar consolidant les programacions dels teatres municipals" i posant "en relleu el talent local", ha dit el director general.

Del cicle de música d'autor en formaran part noms coneguts tant en el món del pop rock illenc com en el del jazz i la música d'arrel. Xanguito, que aquest dimecres ha fet un tast del que serà el seu concert de presentació, és un dels noms que havia fet sold out al mes d'abril i ara han reprogramat. Pep Suasi i els electrodomèstics i Gipó són altres artistes que també presentaran els nous discs durant la temporada de tardor-hivern.

En el programa de "Clàssica" destaquen les tres propostes que celebren l'Any Beethoven, Acadèmia 1830, Trio Maressar i Studium Aureum, i el quartet femení de flautes Neuma. A més, hi haurà dues propostes d'òpera, un maridatge d'Òpera i Vi i una nova versió de Don Carlo, la qual està enfocada a "donar visibilitat al col·lectiu LGTBI", ha anunciat Contreras.

Les entrades es podran comprar a través de la web de PalmaCultura o a l'aplicació mòbil, 15 dies abans de cada espectacle. Els preus oscil·laran entre els 10 i 20 €.

stats