L'Ajuntament de Palma reparteix 150.000 euros als espais culturals de Ciutat

Un total de 39 centres es beneficiaran d'aquestes ajudes i rebran un import monetari d'entre 880 euros i 12.000 euros

La convocatòria d'ajudes a espais culturals que dona l'Ajuntament de Palma beneficiarà enguany 39 centres. La línia pressupostària d'aquestes ajudes s'ha duplicat i ha arribat als gairebé 150.000 euros. Així ho ha aprovat aquest dimecres la Junta de Govern. Un total de 29 llibreries i galeries d’art, set teatres, auditoris i espais independents de creació artística i dos cinemes rebran un import monetari d'entre 880 euros (el més baix) i 12.000 euros (cinc espais rebran aquesta xifra). 

A aquesta crida de l'Ajuntament de Palma s'hi van presentar 41 centres i quatre n'han quedat exclosos perquè no complien els requisits exigits a les bases de la convocatòria. D'aquests exclosos un tenia el domicili social a Calvià i un altre, a Barcelona (era un requisit que fos a Palma), un no estava obert al públic i l'altre no s'ajustava al marc d'una llibreria, sinó que era un quiosc. 

Aquestes ajudes econòmiques es distribueixen per trams, segons els metres quadrats dels espais, i gairebé tots els trams han duplicat la partida econòmica. Com que la convocatòria es declarà d’interès públic, el seu pagament serà anticipat del 100%, tal com ha anunciat aquest dimecres el regidor de Cultura, Antoni Noguera. L'import total concedit és de 144.991,10 euros.

"L’Ajuntament de Palma ha fet un esforç molt important per posar en marxa aquestes ajudes. Complim i complirem punt per punt el pla de xoc que presentàrem, és el nostre compromís i el full de ruta que seguim", ha exposat Noguera, i ha subratllat que des del seu departament volen "donar respostes a les entitats i als espais culturals que han vist malmesa la seva activitat a causa de la crisi sanitària del covid-19 per tal de contribuir a la sostenibilitat del sector". 

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF