Cultura 24/09/2019

Aina Bauzà serà la nova directora del Casal Solleric

Liderarà la Direcció General d'Arts Visuals de la Regidoria de Cultura de Cort

E. N.
2 min
Casal Solleric

PalmaAina Bauzà estarà al front del Casal Solleric i el CAC Ses Voltes com a directora general d'Arts Visuals, després d'haver guanyat el concurs convocat per la Regidoria de Cultura de Cort. La nova directora pren el càrrec que durant dos anys ha ocupat Sebastià Mascaró, escollit en el seu moment per la regidoria després de dos concursos fallits. Segons ha informat la mateixa regidoria, Bauzà serà nomenada demà mateix en junta de govern.

Bauzà és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (UB). Al 2002, va ser durant un any va ser coordinadora de Didàctica de la Fundació Pilar i Joan Miró, i del 2003 al 2009, cap de l'àrea d'Educació i Acció Cultural d'Es Baluard. A final del 2017, després de dos concursos fallits, Sebastià Mascaró va ser nomenat director. Ja en aquell moment, Mascaró va anunciar que en seria el director durant dos anys, moment en què s'hauria de convocar un altre concurs.

Ha comissariat diverses l'exposicions, com 'Joan Miró i el món d'Ubú' (Es Baluard, 2006) o 'Que tens res per a mi', amb obres de Neus Marroig, Laura Marte, Tonina Matamalas i Jordee Ayuso. També ha estat al capdavant de projectes com la producció de la lectura dramatitzada 'Ubu roi', amb la recuperació de la música original de Claude Terrasse, o la mostra d'audiovisuals 'Presències del cos. Aspectes de gènere i representació a l'audiovisual contemporani'.

El regidor de Cultura, Antoni Noguera, ha agraït "la tasca del jurat per la seva transparència, professionalitat i rigorositat al llarg de tot el procés de selecció” i ha afegit que “ha estat un procés impecable" ja que "en menys de 100 dies de gestió tenim una nova Direcció General d’Arts Visuals escollida a través d’un concurs amb un jurat independent”.

El 28 de juny, Noguera va signar la convocatòria del concurs, en què els candidats varen poder presentar la seva candidatura fins al dia 2 d’agost. Des d’aquest moment, els membres del jurat han valorat les 11 candidatures presentades fins a designar-ne la guanyadora. Els candidats han hagut de presentar una proposta de línies de programació pel Casal Solleric i el CAC Palma que es concretàs en un exemple de programació anual incidint en el vessant socioeducatiu i la transversalitat.

El jurat del concurs ha estat format per Tina Codina, vocal del Consell Municipal de la Cultura; Pilar Rubí, vocal del Consell Municipal de la Cultura; Laura Marte, de l’AAVIB, membre del Consell Municipal de la Cultura; Miquel Martorell, membre del Consell Municipal de la Cultura i del Consell Social de la Ciutat, i Rafel Umbert, tècnic de Gestió Cultural del Casal Solleric, amb veu i sense vot com a secretari del cap del Departament de Cultura.

stats