Cultura 23/10/2020

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Música, teatre i altres espectacles a l'agenda d'aquesta setmana

Ara Balears
4 min
Eva Santandreu, una de les actrius de 'Rent Me Bitch'

‘Sa Pesta 2020’

Ovnipresents

Dos científics despistats inventen una màquina destinada, en un principi, a la ciència; no obstant això, podria posar fi a l’espècie humana. D’això va, a grosso modo, l’obra 'Sa Pesta', escrita l’any 1951 per Pere Capellà, el seu fracàs més estrepitós pel que fa a la seva obra dramatúrgica. Ara, la companyia Ovnipresents la duu a escena, amb la voluntat de recuperar i revisitar una de les sàtires polítiques més criticades durant la postguerra. Una proposta, Sa Pesta 2020, que juga amb la realitat i la ficció, que vol posar llum sobre la figura de Pere Capellà i apropar-ne el seu discurs a les noves generacions. Adaptada i dirigida per Miquel Mas Fiol, sobre l’escenari interpretaran Sa Pesta 2020 Bel Albertí, Guiem Juaneda, Rosa Marsillí, Biel Morro i Bet Palou. La producció disposa de la col·laboració dels ajuntaments d’Algaida i sa Pobla.

Casal Pere Capellà (carrer dels Cavallers, 22, Algaida). Dissabte i diumenge 24 i 25 octubre a les 20 h. 5 euros.

TEATRE

‘Rent Me Bitch’

Las primas de Bárbara

Rent me bitch, l’obra amb la qual Marina Salas va guanyar, l’any 2019, el premi Art Jove de dramatúrgia, arriba a l’escenari del Teatre Mar i Terra (hi serà els dies 23, 24 i 25 d’octubre). És una peça que parla de la precarització laboral, l’especulació amb l’habitatge, el lloguer vacacional i la gentrificació. Això sí, ho fa a bon ritme: la música de Britney Spears és gairebé un altre personatge de l’obra.

Teatre Municipa Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89. Palma). Dissabte 24 d’octubre a les 20 h. Diumenge 25 d’octubre a les 19 hores. Entrada anticipada:10 euros; a taquilla: 12.

‘La mar gran’

La salvatge

Arriba al teatre l’experiment que el professor Ron Jones va fer amb els seus alumnes de Secundària a Califòrnia, una activitat que volia demostrar que en les societats lliures i democràtiques encara s’hi pot alçar un règim dictatorial. L’escriptor Todd Strasser en va escriure un llibre, La ola (1981), i va arribar a la pantalla gran, de la mà de Dennis Gansel, el 2008. L’adaptació teatral, La mar gran, dirigida per Joan T. Sunyer, compta amb Guillem Obrador, Guillem Galmés, Maria Estelrich, Júlia Riera, Antònia Galmés, Francesc Timoner, Joan Cristòfol Grimalt i Julià Duran sobre l’escenari.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte 24 d’octubre a les 19.30 h. A partir de 7 euros.

‘Ens ho mereixíem?’

SOM3

Un matrimoni arriba a una situació límit després d’una conversa inesperada. Interpreten aquesta parella Yolanda Martínez i Lluís Seguí, que, en un context dominat pel masclisme i el maltractament psicològic, ompliran d’histerisme, plors i poder tot l’escenari, evidenciant-ne les conseqüències.

Sala Multifuncional del Mercadal (avinguda del Metge Camps, s/n). Dissabte 24 d’octubre a les 20 h. 8 euros.

‘Adeu Peter Pan’

Festuc Teatre

Proposta infantil a Alcúdia. Adeu Peter Pan és una propsota de Festuc Teatre, premiat com a Millor Espectacle Infantil l’any 2018 a la Feria de Teatro de Castilla y León.Maria és la protanista d’aquesta història, una nina amb una imaginació desbordant, que constantment s’està inventat contes i relats. El seu padrí, amb qui juga sempre a ser Peter Pan, sempre l’escolta.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte 24 d’octubre a les 18 h. A partir de 6 euros.

‘Antígones 2077’

We Never Sleep

2.077 és el nombre de persones de Balears que varen ser represaliades durant la Guerra Civil, segons dades el Govern. El mite d’Antígona serveix a la dramaturga Aina de Cos, juntament amb el seu equip, per donar veu a les companyes, germanes, filles, netes, dels represaliats desapareguts durant la Guerra Civil i la postguerra. Gypsy Nel·lo, Joan Vila, Salvador Miralles i la mateixa De Cos es posaran a la pell dels personatges d’aquesta obra. Dirigeix la peça la directora catalana Montse Rodriguez Clusella. Antígones 2077 és una coproducció del Teatre Principal.

Auditori de Peguera (carrer dels Pins, 17. Calvià). Diumenge 25 d’octubre a les 19 h. entrada gratuïta. Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dimarts 27 d’octubre a les 19.30 h. 12 euros.

MÚSICA

LagartoLagarto/Zazurca

‘Sueño de una noche de verano’

La comèdia de Shakespeare pren forma de musical. Les companyies LagartoLagarto i Zazurca transformen aquest clàssic ple d’embulls amorosos en una proposta plena de color i fantasia. L’escenari del teatre Principal es converteix en un espai on la màgia és la protagonista. El teatre s’omple de música i aquesta acompanya la coneguda història:s’acosta la boda del duc i la duquessa; els criats preparen els seus regals i el rei i la reina de les Fades, així com joves amants embruixats de libido assisteixen a les festes. Què pot sortir bé –o malament–?

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 24 d’octubre a les 20 h. Diumenge 25 d’octubre a les 18 h. Entre 8 i 12 euros.

Festival Música Antiga

‘Fantasía’, música del segle XVI

El XXIII Festival de Música Antiga de Palma, que visita diferents esglésies emblemàtiques de Palma oferint concerts de música renaixentista i barroca, arriba aquest dissabte al centre de Palma. L’església de Sant Felip Neri acollirà el concert 'Fantasia. Música de la península Ibèrica del segle XVI'.

Església de Sant Felip Neri (carre de Sant Felip Neri, 1. Palma). Dissabte 24 d’octubre a les 20 h. Entrada lliure.

ALTRES

Evolution Film Festival

Cinema

Diferents espais de Palma, com ara el CineCiutat o la Misericòrdia, acullen les projeccions de les 104 pel·lícules que formen part de la programació d’aquesta novena edició del festival.

Diferents espais de Palma. Fins dijous dia 29 d’octubre.

stats